|

Na Vlašiću sve spremno za goste

Na Vlašiću sve spremno za goste
0
S
SRNA
25.11.2010. u 13:05
4
komentara
0

dijeljenja
Na Vlašiću sve spremno za goste Vlašić (Foto: Arhiv)
Zvanično otvaranje zimske sezone na Vlašiću biće održano 11. i 12. decembra održavanjem tradicionalnog Sajma sira "Vlašić 2010", koji na Babanovcu organizuje Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona, rekao je Srni predsjednik Udruženja "Vlašić-planeta života" Samer Dolovac.
On je istakao da se privode kraju pripreme za novu zimsku sezonu i da su kapaciteti spremni za prve goste.

Dolovac je naveo da su ove godine veća očekivanja u odnosu na prethodne sezone, jer su najavljene veće snježne padavine u udarnim treminima, u vrijeme zimskih raspusta, što je i ključni faktor za predstojeću zimsku sezonu.

"Posebno je ova destinacija interesantna za Hrvatsku, pojas Dalmacije i Slavonije, a posljednjih godina na Vlašiću je sve više Dubrovčana i Slovenaca", rekao je Dolovac i dodao da su već aktuelne rezervacije za doček Nove godine kada će svi ugostiteljski objekti imati svoje programe, dok će doček biti organizovan i na centralnom platou Babanovac.

On je naveo da će u odnosu na prošlu godinu cijene smještaja, boravka i vertikalnog transporta biti snižene.

"Bez obzira za koji vid užitka se turisti odluče, zagarantovana im je gostoljubivost, dobra opremljenost, bogat izbor tradicionalne i evropske kuhinje. Pogodnost koju mnogi koriste je iznajmljivanje skijaške opreme, kao i mogućnost savladavanja skijaških vještina u ski-školama i na kursevima skijanja", rekao je Dolovac.

Prema njegovim riječima, na platou Babanovca nalazi se i novootvoreni hotel "Blanka", koji je nedavno proglašen za najbolji u regionu.

On je dodao da će u vrlo kratkom periodu biće objavljen i tender za izradu turističko-poslovnog master plana razvoja Vlašića, a nosilac aktivnosti je kantonalno Ministarstvo privrede.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...