Putovanja
0

Vlašić spreman za 2011.

ENI news
Brojni turisti stigli su na Babanovac, provjerenu turističku destinaciju za ulazak u Novu godinu. Planina Vlašić, smještena u centralnom dijelu BiH, ponovo je privukla goste iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Mađarske, Hrvatske, Srbije...

Iako vremenske prilike ponovo nisu u potpunosti blagonaklone, postojeće količine snijega zadržavaju se zahvaljujući niskim temperaturama i omogućavaju uživanje u snježnim radostima. Sankanje, bordanje i skijanje na baby ski liftu bilo je nezaobilazno tokom cijelog četvrtka, pa su i učitelji skijanja imali pune ruke posla. Pošto je vrijeme bilo sunčano brojni gosti su zadovoljno šetali i ispijali kafu u nekom od brojnih ugostiteljskih objekata.

Prema ugovorenim aranžmanima, veliki broj gostiju stići će upravo u petak, 31. januara, a s obzirom da se za nedjelju, 2. januara, najavljuju nove snježne padavine, očekuje se da će početak januara proteći u dobroj popunjenosti smještajnih kapaciteta.

Prema najavama, svoja vrata je poslije višegodišnje pauze ponovo otvorio i Hotel Babanovac, koji osim smještaja i dobre zabave u restoranskom dijelu, nudi i zabavu u modernom Party clubu Code.