BiH
537

Na Vlašiću pada snijeg, susnježica moguća i u nižim predjelima

Piše: E.S.H.
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Vlašić je pobijelio, snijeg koji pada od jutros prekrio je ovu bh. planinu. Temperatura se spustila oko nule, a padavine se nastavljaju. Na Bjelašnici i Jahorini snijega nema, a temperature su visoko iznad nule.

Ski staza Babanovac na Vlašiću je bijela, a da snijeg pada potvrdili su nam u hotelu Pahuljica. Iako nema puno gostiju zbog kiše, ukoliko bude snijega u narednom periodu, ta situacija će se promijeniti.

Na Jahorini pada kiša, potvrdio nam je rukovodilac za prodaju i marketing Olimpijskog centra Jahorina Dragan Sokolović.

"Najavljuju snijeg u poslijepodnevnim satima, nadamo se da ga sada neće biti, ali da će padati kad bude vrijeme, u vrijeme zimske sezone". kazao je Sokolović za Klix.ba.

Temperatura na Bjelašnici je 11 stepeni, što nam govori da snijega neće biti ukoliko se temperatura ne spusti ispod nule.

"Na Bjelašnici pada kiša, a temperatura je visoka, tako da može pasti u poslijepodnevnim satima, ali za sada nema naznakama za sniježne padavine", rekao nam je Dragan Mijić, rukovodilac za prodaju i marketing hotela Maršal na Bjelašnici.

Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom.

Obilnije padavine će biti u cijeloj zemlji, a na planinama se očekuje snijeg. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne u noći sa srijede na četvrtka snijeg ili susnježica su mogući i u nizinama.

Dnevna temperatura u Bosni od tri do 11, a u Hercegovini od 14 do 20 °C, uz postepen pad temperature prema kraju dana. U Sarajevu će biti oblačno sa kišom. U noći sa srijede na četvrtak, u višim dijelovima grada, je moguća susnježica ili snijeg. Temperatura zraka prije podne između 10 i 13 °C, od sredine dana u opadanju. Sutra, u jutarnjim satima temperatura će se spustiti ispod nule.