Komentari (139)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
i ovi sadasnji nisu nista bolji, hvala SDA!
poturice, boljih i nemate. bitno da postavljate žičanu ogradu za putnike ko u aušvicu.
@LazarRS4S nesvadzaj se
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
a ovo je bila i zvanicna uniforma vozaca tramvaja?
poturcenjaci su ga vozili, stanovniatvo mijenjalo uniforme kako ih je ko tlacio
@JevrejAriel nesvadzaj se jevrejine
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
bolji neg ovi danasnji
E sad bi bili kao Austrija da Gavrilo ne uradi to sto uradi. Nekad covjek misli da cini dobro, a ucini zlo. Kao Lenjin, mislio napraviti najpravednije drustvo u istoriji, a on napravio najvece zlo, gore cak i od fasizma (komunizam 100 miliona zrtava, fasizam 60 miliona zrtava).
tramvaj iz proslosti, a revizori iz neolita......
Dajte repliku prije ove...Pa onda ona tri konja iz predsjednistva upregnuti da nesto rade.
Mislim da bi Beograd (i Zagreb) trebalo da pokaže dobru volju prema Sarajevu i tom gradu udeli tramvaje koji idi u rashod usled novih španskih tramvaja. Stari beogradski tramvaji su čudo tehnike za Sarajevo i lako bi mogli da zadovolje sve zahteve jedine sarajevske tramvajske linije.
PUSTITE VI TE OLDTIMERE, HAJDE ZA PROMIJENU STAVITE JEDAN NISKOPODNI NAJNOVIJI BOMBARDIER!
@Roin Ako ti je do novih tramvaja - preseli se iz Sarajeva. Ne moraš dalje od Beograda, novi 'Španci' su super.
Sarajevo uopšte nema prvi tramvaj u Evropi ukoliko pod tramvajem podrazumevamo vozilo na električni pogon. Stvar je samo u tome što su u Beču odlučili da eksperimentalno ispitaju novi sistem tramvaja na konjski pogon, ali nisu hteli da eksperimentišu po Beču, pa su se bacili u potragu za adekvatnom vukoyebinom na periferiji Carstva... i pronašli Sarajevo tom prilikom.
Prvi tramvaj na električni pogon u Beogradu je proradio 1894. godine. - pre Sarajeva, dakle. Danas Beograd ima tramvajsku mrežu ukupne dužine 42 km na kojoj funkcioniše 14 linija ukupne dužine 127.3 km. Danas Sarajevo ima jednu tramvajsku liniju dužine 10.7 km.
Atraktivnija je za turiste i građane opcija koja već duže vremena postoji u Beogradu - iznajmljivanje tramvaja i vožnja po želji. Replike koje imaju 24 mesta i ne mogu nešto značajno da doprinesu turizmu.
kad sam mislio da sam za svojih tri'es upoznao najiritantniju osobu u životu, ti si se pojavio na ovom portalu.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Svaka čast za ovu ideju!Kreativno,interesantno,lijepo,jedinstveno i historijski.
@Velez4za Ideja je glupa i beznačajna.
Ja mislio opet '' donacija'' pala.
Da je srece imali bi i ovakvu ljetnu varijantu tramvaja za mnogobrojne turiste u gradu.
tramvaj zvani čežnja....
Djikani se nadigli da komentarisu a bale na Sarajevo samo tako.
@albert ajnštajn Ma to je tvoja iluzija. Živim u Beogradu i bio sam 2 puta u Sarajevu, nikad gora kasaba. Kombinacija gluposti, siromaštva i kreativnih pogleda na istinu i realnost.
@albert ajnštajn Pa misliš da je džabe Albert Ajnštajn živeo u Novom Sadu, a ne Sarajevu?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ukoliko Sarajevo želi da 'proslavi' tramvaj kao svoju istorijsku instituciju - što možda nije loša ideja, onda valja odvojiti neku postojeću deonicu ili napraviti novu, pa napraviti posebnu nezavisnu liniju, nekoliko replika stanica i nekoliko tramvaja iz onog doba. Onda bi to imalo smisla i čovek bi mogao da oseti ambijent tog vremena. Ovo sada je baš jadno.
Uđeš u tramvaj koji ima 24 mesta i kroz prozor gledaš Fočake i Sandžaklije kako ga turiraju na semaforu uz Cecine hitove.
@interpretator svadzalice
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
feslije , bili irgeti irgeti ostali ...samo se promjenio gazda