{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na ukopu Hasiba Mahmića ispunjena jedna od njegovih posljednjih želja

20.10.2013. u 19:42
5
74
Na ukopu Hasiba Mahmića ispunjena jedna od njegovih posljednjih želja
5
Bosanska krajina, ali i cijela BiH, danas su se oprostili od trojice navijača fudbalske reprezentacije BiH koji su poginuli u povratku sa utakmice sa Litvanijom.
Hasibu Mahmiću, Vildanu Pehliću i Almiru Kasumoviću zajednička dženaza je klanjana danas u Vrnograču na stadionu "Mladost" kod Velike Kladuše, nakon čega su Vildan i Almir ukopani u Kladuši, a Hasib u rodnom selu Mahmićima, u općini Bosanska Krupa.

Ukopu 25-godišnjeg Hasiba prisustvovalo je i blizu 5.000 ljudi, a tom prilkom je ispunjena i jedna od njegovih posljednjih želja. Pored toga što je bio strastveni navijač nogometne reprezentacije BiH, Hasib je bio i humanitarac. Nedavno je pokrenuo akciju prikupljanja pomoći porodici Safeta Bajraktarevića iz Bosanske Otoke. Porodica Bajraktarević živi u kući čiji krov je jako loš, pa su molili sve dobre ljude da im pomognu da prezime pod boljim i stabilnijim krovom, o čemu je pisao i naš portal.

Budući da je neposredno prije smrti započeo akciju prikupljanja pomoći ovoj porodici, Hasibovi prijatelji i članovi navijačke grupe "Ljuti Krajišnici", zamolili su prisutne prilikom ukopa da u skladu sa svojim mogućnostima daju novac kako bi se ova Hasibova želja ispunila. Prikupljeni novac bit će doniran porodici Bajraktarević kako je Hasib i htio.

Pored ove, Hasib je bio i pokretač akcije za prikupljanje novca za izgradnju školskog igrališta u Mahmićima, kako bi djeca imala gdje korisno provesti vrijeme.

Dženazi su danas u Vrnograču, među više od 10.000 ljudi, prisustvovali i kapiten nogometne reprezentacije BiH Emir Spahić, kao i predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić. Navijači iz cijele BiH su danas došli u Krajinu kako bi prisustvovali dženazi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: