|

Na sastanak pozvani predsjednici političkih stranaka iz Pedstavničkog doma PSBiH

Na sastanak pozvani predsjednici političkih stranaka iz Pedstavničkog doma PSBiH
0
F
FENA
9.2.2011. u 16:58
3
komentara
0

dijeljenja
Na sastanak pozvani predsjednici političkih stranaka iz Pedstavničkog doma PSBiH
Radno-konsultativni sastanak predsjednika političkih stranaka zastupljenih u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) sazvan je za sutra u Sarajevu, a tema sastanka je dogovor u vezi sa sazivanjem nastavka konstituirajuće sjednice tog doma.
Privremeni predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Adnan Bašić je danas kazao za Agenciju Fena da je do sada samo Stranka za BiH javila da neće doći na sastanak.

“Odlučili smo da na ovaj sastanak pozovemo predsjednike stranaka da dođu lično i da nam definitivno kažu imaju li potrebnu većinu da mi sazovemo nastavak konstituirajuće sjednice i da završimo tu sjednicu. Ako imaju, da nam kažu da mi to uradimo, a ako nemaju neka nam i to kažu, a onda, izvolite gospodo pred novinare pa im objasnite zašto nemate”, kazao je Bašić.

On je ponovio da će, ako ni sutra ne bude postignut dogovor, prepustiti strankama da se same dogovaraju i da, kad se dogovore, obavijeste Sekretarijat Predstavničkog doma o tome kako bi mogao biti sazvan nastavak konstituirajuće sjednice.

Podsjećanja radi, konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma PSBiH započela je 30. novembra prošle godine, kada su novoizabrani poslanici samo dali svečanu izjavu. Nakon toga je sjednica prekinuta jer nije postojao politički dogovor o parlamentarnoj većini neophodan za izbor rukovodstva - predsjedavajućeg i dva zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma.

Uprkos brojnim sastancima i međustranačkim razgovorima, dogovor još nije postignut iako je od održavanja Općih izbora u BiH prošlo više od četiri mjeseca.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...