{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas radno-konsultativni sastanak parlamentarnih stranaka

F
10.2.2011. u 08:13
0
1
Danas radno-konsultativni sastanak parlamentarnih stranaka
0
Danas radno-konsultativni sastanak parlamentarnih stranaka
Radno-konsultativni sastanak predsjednika političkih stranaka zastupljenih u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) sazvan je za danas u Sarajevu, a tema sastanka je dogovor u vezi sa sazivanjem nastavka konstituirajuće sjednice tog doma.
“Odlučili smo da pozovemo predsjednike stranaka da dođu lično i da nam definitivno kažu imaju li potrebnu većinu da mi sazovemo nastavak konstituirajuće sjednice i da završimo tu sjednicu. Ako imaju, da nam kažu da mi to uradimo, a ako nemaju neka nam i to kažu”, kazao je Feni privremeni predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Adnan Bašić.

On je ponovio da će, ako ni danas ne bude postignut dogovor, prepustiti strankama da se same dogovaraju i da, kad se dogovore, obavijeste Sekretarijat Predstavničkog doma o tome kako bi mogao biti sazvan nastavak konstituirajuće sjednice.

Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma PSBiH započela je 30. novembra prošle godine, kada su novoizabrani poslanici samo dali svečanu izjavu. Nakon toga je sjednica prekinuta jer nije postojao politički dogovor o parlamentarnoj većini neophodan za izbor rukovodstva - predsjedavajućeg i dva zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: