Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
na Poljinama su tvrdjave danasnjih vladara . izgradje od ukradenih para. pretezno SDA kriminalaca
@UmorVlasky Jel Buzim i dalje pod sastavom Bosanske Krupe ili kako ?
gotovo svi kladušani imaju hrvatsko državljanstvo. u hrvatskoj imaju nekretnine, liječe se tamo, djeca im idu u školu u hrvatsku ... bolje reći tamo i žive, a u kladušu dođu u jeftiniji šoping.
@Vlastimirovici2 ... ne govorim o stanovnicima uz granicu za koje imaš pravo. želim reći da su bar 75% kladušana hrvatski državljani, a to je nešto sasvim drugo.
Ugradili klimu u tvrđavu.
Kao domaci zadatak, procitajte malo o povijesti Buzima, Kladuse, Cazina i Bihaca, pa onda dodjite ovdje pisati. Za vas mnoge povijest pocinje od Alije i 1992. 😂😂😂😂😂
Vidim ovdje Abdikant spominje da Hrvat musliman. Pa vecina danasnjih Hrvata sa sjevera Hrvatske zapravo nisu Hrvati, nego su došli iz zemalja koje su migrirali iz A-U . . . imam rodbinske veze sa tim Hrvatima koji imaju prezimena modificirano iz zemalja bivše A-U. Sva su ta prezimena prisutna u tim zemljama, samo sto su "prevedena" na hrvatski. Neki su potpono promijenili prezimena da izgleda da je domaći.Dakle moj abdikantu, ne seri majketi . .
U ostalom, po zadnjem popisu ste statistička greška
A ti pogledaj kad su Austrougari dosli u HR, a pogledaj otkad je Krajina u sastavu HR. Od stoljeca 13-og. I vise si nego smijesan. 😂😂😂😂😂😂😂
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Stari grad je omiljeni fukodrom 😂😂😂😂
Svidjelo se to nekom ili ne, ali citajte istoriju pa cete uvidjeti da su krajisnici, oni preko Une, bosnjaci koliko i kinezi. To su nepobitne istorijske cinjenice. Dobar dio nasih prezimena vuce korjene izike i Udbine, a i u narodnom govoru pricamo ikavicom sto nigdje u BiH necete sresti. I onda zele preko noci da postanemo Bosnjaci. Nikad!
Pa normalno. Kako da budemo bosnjaci kada nikad nismo bili u sastavu Srednjovjekovne Bosanske drzave. To sto smo bili u sastavu Bosanskog pasaluka, kao teritorijalna jedinica u Osmanskom carstvu ne znaci da smo time postali Otomani-Turci a ni Bosnjaci. I da, ja sam se na popisu izjasnio kao Hrvat-Musliman. Nece Bakir vise na osnovu moje nacionalne pripadnosti crpit svoju moc.
Pa nema on meni sta dokazivati. Dovoljno je da citas istoriju, pa ces vidjeti. Sam narodni govor, ikavica, koji je ostao i do dan danas je dokaz da nismo Bosnjaci. Ja dajem za pravo da ljudi u centalnoj Bosni budu Bosnjaci, ali mene trpati, ma nema od toga nista jer to nisam.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
to je hrvatska po mentalitetu bez obzira na granicu.
a fikretovi topovi jos uvijek stoje ukopani
U ovom clanku osjetim prizvuk sjete sto je veliko tursko carstvo ovdje polomilo svoje zube. Austrougarska je ove krajeve oslobodila od turaka i donjela tračak civilizacije. S ponosom možemo reći da smo bili dio austrougarskog
carstva, i dio evrope za kojom erdogan i njegove harambase i danas sline
e jest ti ponos biti nečiji rob, bravo
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sad mi je jasno zašto Babo nije htio u Alijinu dzamahuriju!
Bio sam prije mhesec dana u Kladuši. Stari grad propada, ima neki pokusaj kafane i par kuca koje prokusnjavaju. Ali ima potencijala zabturisticko odrediste, samo kad bi neko uljudio sve.
Zapadni BEDER islama i islamske civilizacije