|

Na rubu incidenta: Zenički rudari ne dozvoljavaju upravi da izađe iz kruga rudnika

Na rubu incidenta: Zenički rudari ne dozvoljavaju upravi da izađe iz kruga rudnika
161
E. M.
10.9.2019. u 15:28
51
komentara
161

dijeljenja
Rudari koji su nakon protesta i sastanka u Sarajevu stigli u Zenicu došli su do kapije rudnika Stara jama gdje ne dozvoljavaju izlazak uposlenika uprave iz kruga rudnika.
Vidno nezadovoljni ishodom sastanka u zgradi Vlade FBiH, rudari su došli pred kapiju Stare jame i pozivali direktora Rudnika mrkog uglja Zenica Nevzeta Vrškića da izađe iz zgrade te psovali i uzvikivali "lopovi, lopovi".

Foto: E. M./Klix.ba Foto: E. M./Klix.ba


Svoje razočarenje današnjim propalim pregovorima su pokazali i zabranom izlaska radnih kolega iz kruga uprave RMU Zenica.Uposlenici su potom tražili sporedne izlaze i načine da dođu do svojih domova.

Foto: E. M./Klix.ba Foto: E. M./Klix.ba


Kako saznajemo, rudari prve smjene RMU Zenica su odlučili da ostanu u jami do daljnjeg, a pridružit će im se i radnici druge smjene.

"Rudari neće izaći iz jama, a rekli su da sada počinju i štrajk glađu. Oni ne žele izaći dok se ne deblokira račun. U rudniku Zenica 2014. godine dobili smo široko čelo koje je poplavljeni. Elektroprivreda se bogati, a rudnici tonu. Radnici ne mogu gladni raditi", kazao je predsjednik Sindikata RMU Zenica Nijaz Vardo.Očekuje se i dolazak predsjednika Saveza sindikata radnika rudnika FBiH Sinana Husića koji bi im se trebao obratiti nakon posjete Brezi.
Prijavi grešku


Komentari (51)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...