BiH
0

Na Rostovu se pripremaju za otvaranje sezone skijanja

FENA
Zvanično otvaranje sezone skijanja na padinama Ski-centra "Rostovo", koji se nalazi 12 kilometara od Bugojna na putu prema Novom Travniku, najavljeno je pred božićne i novogodišnje praznike.

Vrše se posljednje pripreme za stavljanje u funkciju dva ski-lifta tipa "sidro" a na raspolaganju najmlađima trebao bi biti i jedan "baby lift", što je jedna od brojnih novina u bogatoj ponudi koju je Sportsko-rekreacioni centar "Rostovo" (SRC) planirao ove zime za svoje posjetioce.

Zbog specifičnosit travnatog terena skijalište je, i s malim količinama snijega, idealno, posebno za početnike i rekreativce.

U toku su pripreme za otvaranje škole skijanja za sve uzraste, s kvalificiranim instruktorima skijanja i uslugom iznajmljivanja opreme (skije, pancerice, snowboard, sanke, skuteri).

Smještajni kapaciteti hotela "Rostovo", koji djeluje u sklopu SRC-a, sve su puniji pred praznike.

Svoj dolazak i boravak u ovoj zimskoj oazi najavili su brojni gosti iz Hrvatske, uglavnom iz Dalmacije i Zagreba, te iz Sarajeva, Zenice, Tuzle i drugih bh. gradova.

U ponudi je, također, smještaj u autentičnim kućama etno-sela "Babići", koje su svojom unutrašnjošću prilagođene savremenim potrebama gostiju.

Ski-staza, koja je od hotela udaljena samo stotinjak metara, opremljena je reflektorima, što omogućava noćno skijanje.