Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nide vezze, pa ovo su radno sposobni momci. koja je budala odlucila da idu u pemmmziju?? jedino su im trebali naci alternativni posao ili sl..
Gledalte ovo iznad cim se rodi on razmislja o Penziji ,nisi se trebo ni radjati ,ko da ti je caca crnogorac.Ha ha haaaaaaa....!
Od nekadašnjeg sela napravili vikend naselje a svi se preselili u Sarajevo.Kako uopće ta novonastala općina egzistira. Ove vojnike sve poslati na biro. Mene bi bilo stid biti zdrav, imati trideset pet godina a biti penzioner.Pogledajte radnike koji ni nakon 40 godina radnog staža nemogu u penziju jer im nisu uplaćene sve godine u PIO-u. Kakva je ovo država i vlast? Kakvi to poslanici glasaju za ovakve odluke? FUJ.
Manipulator, neradnik, sklon traženju veza, štela, lopovluka.. Kako bi inače napravio dvospratnu kuću u Sarajevu od male vojničke plate? I ima obraza pojaviti se, demonstrirati, tražiti još i penziju... E to je pravi ĐON OBRAZ!
Svi ovi vojnici su svejsno, dobrovoljno potpisali ugovore znajući da je 35 godina limit ostanka u službi. Platu su primali po državnom zakonu a izdvajanja doprinosa su išla u entitetske fondove PIO. Sada se trai od države da ih penzioniše i država plaća njihove penzije, a entiteti (posebno rs) se izvlače iz toga jer žele još zagrabiti od države. zato je Majkićka pustila dopunu zakona o njihovom penzionisanju. Pravno, država nema nikakvu obavezu prema njima jer entiteti nedaju objedinjavanje PIO-a. Dakle država nema fond PIO. Sljedeće, onaj nepismeni Pojata koji vodi ove demonstracije je lik koji je ostvario sve što je mogao od ove države, kao običan vojnik sa malom platom je napravio dvospratnu kuću u Sarajevu, fiktivno se prijavljujući da živi u Prači ostvario je beneficije troškova putovanja, odvojenog života od porodice i niz drugih, varajući i državu i ministarstvo. Sve same laži o obmane!
Kakva ba penzija. Neka traže posao pa nek zarađuju, nije ovo Saudijska Arabija pa da od nafte živimo. Šta oni misle, ko će njima zarađivati penziju? Treba proteste napraviti ako im slučajno odobre penziju!
Da i ove nije platio Fahro Radončić da protestvuju kako bi on ušao u vlast????? Ljenčuge marš na posao...... Posla ima za svakog onog koji hoće da radi...a neradnici su uvijek i očekivali od drugih da ih hrane............
Ljudima istekao ugovor na određeno, o kakvim to oni otpremninama govore???
svaki od ovih može volu rep iščupati, a hoće u penziju.... hajmo razlaz
Ma mi smo Kre-teni najveci,biramo Patriote,koji su prezivjeli rat i kojim je rat isad u krvi,birajte neke mladze momke pametne i skolovane po 30 godina a ne one dede od 50-60 godina.....
eki to kod nas i neki red ima za proteste
ma kakva penzija... svi bi na državnu sisu, a vomo privatluk. e nemere... fataj se posla. skoro svaki moler, zidar, vodoinstalater je našao fol kako da muze ovu državu. neki su penzioneri, neki ovo neki ono... a svi mogu da rade i rade. a naravno nikom ne pada na pamet da otvori firmu i plaća PDV. mahne 3 4 stoje dnevno i svi srtni...
Pa ljudi mi imamo tri Mubaraka. Vece patriote nego Original.
-Sad ste Kmetovi ,trazite makar da im cistire Korita Rijeka od plasticnih folija i Krsa ,kakve su rijeke neuredne kad prodjemo i vidimo nabacano smece,
Hocemo penzije!!! Ja sam svoju penziju zasluzio, imam 12 godina staza, 38 godina starosti. Znaci, mogu u penziju i na osnovu staza i na osnovu godina.
ja mislim da su znali da ce ih ovo cekat, pri prijemu u vojsku, nije ovo bivsa juga pa da je vojska toliko cijenjena i da je drzava toliko jaka da ih moze poslat u penziju nakon 15 god rada.. smatram da nisu u pravu i da su znali sta ih ceka, ustvari samo su pobjegli od stvarnosti kad su se zaposlili u vojsku, znali su da ce i to prestat.. mislim da nista nece postici i da dzaba protestvuju..