Vozači, oprez
33

Na putu Sarajevo - Bjelašnica došlo do formiranja snježnog pokrivača i poledice, saobraća se otežano

S. Š.
Otežano saobraćanje na putnom pravcu Sarajevo - Bjelašnica (Foto: Čitatelj)
Otežano saobraćanje na putnom pravcu Sarajevo - Bjelašnica (Foto: Čitatelj)
Snijeg koji od jutros pada, uz udare vjetra, stvara probleme vozačima, pogotovo onima koji su se ovog vikenda uputili prema planinskim krajevima.

Zbog snijega i jakog vjetra, put iz Sarajeva ka Jahorini danas je bio djelimično blokiran s obzirom da se desetak vozila našlo zaglavljeno jer su ceste slabo prohodne.

Sličan problem trenutno je i na putu prema Bjelašnici s obzirom da je na cesti došlo do formiranja snježnog pokrivača te je zbog toga usporeno kretanje automobila. Također, zbog pada temperature, na cesti je došlo do stvaranja poledice što još više otežava situaciju.

Na osnovu fotografija i videosnimka koje je redakciji portala Klix.ba ustupio čitatelj, možemo vidjeti da su na pojedinim dionicama puta automobili zaustavljeni zbog poledice i snijega na cesti.

Kako nam je saopćeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, na putu Sarajevo - Bjelašnica nije došlo do obustave saobraćaja, put je prohodan, ali se vozačima savjetuje oprez i strpljenje jer je smanjena vidljivost i kretanje usporeno.