|

Na prvoj redovnoj sjednici u novom sazivu o izvršenju Budžeta

Na prvoj redovnoj sjednici u novom sazivu o izvršenju Budžeta
0
S
SRNA
17.11.2010. u 08:28
5
komentara
0

dijeljenja
Na prvoj redovnoj sjednici u novom sazivu o izvršenju Budžeta
Predsjedništvo BiH danas će, na prvoj redovnoj sjednici u novom sazivu, razmatrati Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza u prvih šest mjeseci ove godine.
Članovi Predsjedništva trebalo bi da utvrde temu o kojoj će raspravljati Vijeće bezbjednosti UN u januaru naredne godine, tokom predsjedavanja BiH ovim tijelom.

Na dnevnom redu sjednice su i produženje mandata oficirima Oružanih snaga BiH u operaciji ISAF u Afganistanu i izmjena odluke o upućivanju pripadnika Oružanih snaga BiH u ovu misiju.

Članovi Predsjedništva razmotrit će prijedloge odluka o prihvatanju Sporazuma između BiH i Njemačke o razvojnoj saradnji i Sporazuma između Vijeća ministara i Ukrajine o uslovima uzajamnih putovanja državljana.

U dnevni red su uvršteni i prijedlozi odluka o prihvatanju Sporazuma između BiH i Crne Gore o unaprjeđenju i zaštiti investicija i Sporazuma između Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Turske o saradnji u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Predsjedništvo bi trebalo da razmotri Sporazum o saradnji u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije, Protokol o razvoju turizma u okviru Jadransko-jonske inicijative, te Ugovor o konzorcijumu radi implementacije projekta "Fondovi Evropske unije i njihovo efikasno korištenje u BiH".

Na sjednici trebalo bi da bude razgovarano i sastanku NATO-a o Afganistanu, koji će biti održan u Lisabonu 20. novembra.

Sjednica počinje u 14.00 sati, a konferencija za novinare predviđena je u 16.00.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...