Komentari (133)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa ljudi su na poslu, djeca u školama, studenti na fakultetima. jedino penzioneri da im dođu u sred radne sedmice u podne
ma neka se ima za bilborde i predizbornu kampanju...Koliko je SDA uložila u plakatiranje, mogao je muzej raditi deset godina...
Nek je Behzet dosa na proteste to je bitno :D
Pozdravljamo akciju ali ste prethodno trebali da se potrudite i kontaktirate udruženja građana, odziv bi sigurno bio mnogo veći. Mi motoristi bi sigurno došli da podržimo akciju.
Zemaljski muzej ima Arheolosko odjeljenje u kome je radio moj otac! Ima Prirodnjacko u koje spada i NAJLJEPSI vrt u onome sto se i danas zove Sarajevo. U tom vrtu su , osim fontane, japanske jabuke, maline, kupine, zerdelije (vise vrsta) ljesnici itd itd. I veliki ruzicinjak, zbog koga su nekеda mangupi po noci preskakali zid i brali ruze pa ih prodavali na Marijin Dvoru. 99 odsto onih sto pisu ovdje nemaju pojma o znacaju muzeja. U njemu su nekada direktorovali jedan Boro Covic, , kustos, jedan Zdravko Maric itd. Imao je vanredne etnologe i prirodnjake. Muzej koji daleko nadmasuje sve druge u tome sto je ostalo od Sarajeva. Napisao sam i ponavljam - da јe nacionalna ili vjeska institucija bilo bi para. Ovako - koga briga? Muzej nestaje za jednom zemljom i jednim vremenom. Kolateralna steta raspada iz 90-tih, za koje neki jos misle da se nece desrti. Desio se. I to treba prihvatiti umjesto besmislenih šovinističkih poruka koje samo daju potvrdu onome što pisem.
je li jos nekome osim meni ovaj naslov glup? CAK 40 osoba, a u tekstu pise TEK 40 osoba. pa znaju li urednici i novinari razlikovati ove rijeci?
Ma džaba vam da vas se skupilo 10 000 ako se ne plate dugovi,bolje da ste pokrenuli neku akciju za prikupljanje novca za isplatu tog duga ako vam je stalo do muzeja ovako nista neproduktivno skroz.
Šta će Dobrim Bošnjama kultura! oni imaju fudbal, serije, goljfove... i tu se njihovi obzori svršavaju.
Pa gdje je onih 65 zaposlenih u Muzeju? :) Što oni ne dođoše na proteste?
Od svih exponata najtraženije su zlatne kasike... A sad umjesto museuma otvorite mausolej i sve politicare balzamovati za exponate... para do krova!
Pero, pozdravio te Djuro!
EKSPONATE IZ MUZEJA PREBACITI U VIJECNICU, A ZEMALJSKI MUZEJ PRODATI ARAPIMA ZA JEFTINE PARE DA OD NJEGA NAPRAVE BEZALKOHOLNI HOTEL. SAMO TAKO CE SEHER POSTATI METROPOLA.
ne znam...muzej u Banjaluci radi veoma dobro... pored Narodnog muzeja RS prije nekoliko godina otvoren je i Muzej moderne umjetnosti i nekoliko galerija. Muzej moderne umjetnosti RS ima zanimljive i atraktivne postavke [to doma\'ih sto inostranih umjetnika...ne uvijek, ali desi se da me prijatno iznenadi... Pored muzeeja u BL je pokrenuto i jos 5 pozorista i prosirena je Akademija nauka i umjetnosti....SVE JE OVO MALO I SIROMASNO, a opet, sigurno i sadrzajno... Vlada RS cesto sponzorise kulturna desavanja u RS. Opet sve je to zahvaljujuci uticaju i saradnji sa beogradskim akademijama i muzejima... Kazite da li se cudite zasto Srbi zaziru od Sa? O ostalim kombinacijame ne treba ni trositi rijeci...Vama su gusle sprdnja a nama su istorija i ponos, vama je sevdalinka smece, a nama je dio identiteta, vama je Bosna Islam, a nama sve osim toga...iskreno...treba da se razilazimo...nema ljutnje...tako je bilo i prije rata...previse smo udaljeni
Svaka vam cast sto ste najavili datum i vrijeme protesta xD
više komentatora nego protestanata, kao i obično
Trebali su brate ovo najaviti !
NA MJESTU MUZEJA TREBA PREMJESTIT COLLOSEUM CLUB, ZAR JE U REDU DA POSTENI KOCKARI IDU NA KOCKANJE I K..RVALUK DOLE U ONAKAV NE PRIMJEREN OBEJKAT, ONDJE GDJE SAD MUZEJ HEM IMA PARKING, HEM JE PROSTOR POGODAN, PRILAGODEN LJUBITELJIMA LJUTE CASICE I KOCKE... HOCEMO COLLOSEUM UMJESTO MUZEJA