BiH
8

Na Ponijerima zvanično otvorena sezona skijanja

Klix.ba
U kakanjskom ski-centru Ponijeri zvanično je počela skijaška sezona. u popodnevnim satima je osposobljen i u funkciju pušten ski lift, te je svim posjetiocima omogućeno skijanje i maksimalno uživanje na Ponijerima.

Lijepo vrijeme danas je izmamilo mnogobrojne skijaše i turiste koji su posjetili Ponijere, a ugostiteljski objekat Kulturno-sportski centar Kakanj (KSC) omogućio je posjetiocima da uživaju na zraku gledajući skijaše.

Uslovi za skijanje na Ponijerima su veoma dobri, visina snijega je 40 centimetara, a sunčano vrijeme je, uprkos minusima, izmamilo goste koji su osim u skijanju, uživaju i u zimskom sunčanju.

JU KSC Kakanj sklopila je ugovor sa ekipom Crvenog križa o pružanju prve pomoći na ski stazi. U radnim danima na stazi će biti dva stučna lica Crvenog križa koji će voditi brigu da ne dođe do većih ozlijeda, a vikendom tri lica iz Crvenog križa potpomognuta zaposlenicima JU KSC Kakanj.

Lijepo vrijeme ekipa Crvenog križa iskoristila je da u toku dana odradi i vježbu spašavanja unesrećenog na stazi.

Ski lift na Ponijerima će raditi svaki dan od 10 do 16 sati stoga pozivamo sve građane, ljubitelje skijanja ali i goste iz susjednih gradova da posjete Ponijere, iskoriste ski stazu ali i prelijep ambijent koji nudi turističko izletište Ponijeri.

Cijena poludnevne karte iznosi 10 KM, a dnevne 15 KM. Iz JU KSC Kakanj ističu da se radi o veoma prihvatljivim cijenama jer je cilj da se svim ljubiteljima skijanja omogući korištenje ski-lifta i ski-staze.