BiH
11

Na području Zvornika spriječeno krijumčarenje veće količine naočala

FENA
Službenici Postrojbe granične policije Zvornik u utorak su spriječili krijumčarenje veće količine tekstilne robe, okvira za naočale i dioptrijskih stakala zaštićenih robnih marki, priopćeno je iz GP BiH.

Roba je otkrivena prilikom granične kontrole teretnog motornog vozila, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Zvornika.

Vozilom je upravljao Đ. K. (1975.), državljanin BiH. O događaju su obaviješteni Tužiteljstvo BiH i Sud BiH. Prema njihovim naredbama, pretreseni su vozilo, kuća i pomoćni objekti, vlasništvo bh. državljanina G. K. (1962.), koji se dovodi u vezu s krijumčarenjem robe. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Službenici Postrojbe granične policije Bijeljina u srijedu su uhitili S. M. (1957.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog teške krađe.

On je kontroliran na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača prilikom izlaska iz BiH te je predan službenicima Sudske policije Bijeljina.

Dan ranije, 8. studenoga, službenici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo na letu za Keln priveli su N. R. (1988.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Državljanin BiH je predan službenicima Sudbene policije sudova u Kantonu Sarajevo, navodi se u priopćenju.