BiH
68

Na području KS uhapšeno 11 dilera, zaplijenjeni droga, oružje i novac

Piše: Š. B.
Na području Kantona Sarajevo, a najviše na području općine Vogošća, danas je pretreseno više lokacija, a 11 osoba je uhapšeno pod sumnjom da su kao organizovana grupa neovlašteno proizvodili i puštali u promet opojne droge.

Nakon višemjesečnog rada na otkrivanju izvršilaca i dokumentiranju krivičnih djela pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Federalne uprave policije (FUP) lišili su slobode na području KS ukupno 11 osoba, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Osobe lišene slobode osumnjičene su da su organizovale grupu radi počinjenja krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Tereti ih se da su u periodu od jula do decembra 2016. godine, a nakon što su organizovali grupu, neovlašteno prodavali opojnu drogu amfetamin, ekstazi i marihuanu na području KS.

Pripadnici FUP-a izvršili su pretrese na više lokacija u KS, a tom prilikom je pronađeno i oduzeto više od 20.000 KM, još neutvrđena količina opojnih droga, više mobilnih telefona, SIM kartice i vatreno oružje.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičenih, oni će biti predati u nadležnost Tužilaštva KS te će, nakon što ih ispita, postupajući tužilac odlučiti o daljnjim mjerama.