Jubilarno izdanje
145

Na ovogodišnjem 15. Sarajevo Wine Weekendu predstavit će se 70 vinarija iz BiH i regiona

E. Sk.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Sarajevo Wine Weekend ove godine slavi 15. godišnjicu osnivanja. Tim povodom, posjetioci će u Domu Oružanih snaga BiH sutra i prekosutra moći degustirati najbolja vina iz BiH, ali i regiona.

Na današnjoj konferenciji za medije rečeno je da će se na ovogodišnjem festivalu Sarajevo Wine Weekend predstaviti 70 vinarija, od kojih će se neke prvi put predstaviti publici u našoj zemlji.

"Za 15 godina smo prešli put od male i lokalne manifestacije u organizaciji grupe entuzijasta do najveće bh. smotre vina i vinske umjetnosti, i jednog od najvažnijih događaja ovog tipa u regionu. Rasli smo zajedno sa svojom publikom, što je privilegija rijetkih, i na to smo ponosni", poručili su povodom ovog događaja organizatori.

Svi ljubitelji dobrog vina na Sajmu će moći uživati 18. i 19. oktobra od 16 do 22 sata.

Predsjednik udruge "BH Sommelier" Vjekoslav Lukić ukazao je na važnost ovog festivala.

"Ovaj 15. jubilarni festival je dobra prilika da se udruže svi učesnici vinskog svijeta iz BiH, ali i regiona. Ne postoji bolja mogućnost da dođete u direktan kontakt s vrsnim vinarima od ovoga. Također, lista učesnika je za svaku pohvalu, tu su najbolja imena bh. vinske scene, neki koji su čak nadrasli vinsku scenu u BiH, kao što je to naša specijalna gošća Caroline Gilby koja je stigla iz Ujedinjenog Kraljevstva. Vino je dobra zabava za sve nas, dođite da se družimo", poručio je Lukić na današnjoj press konferenciji.

U okviru ove manifestacije organizatori su goste pozvali i na Sarajevo Wine Weekend after party koji će biti održan 19. oktobra u sarajevskom klubu Coloseum od 23 sata, a ulaz je, kao i prethodnih godina, besplatan.

Posjetioci će imati priliku uživati u velikom izboru najboljih vina, a za dobru muziku će se pobrinuti Betty Boom Band & DJ Nixon.