BiH
0

Na Misi za mir u sarajevskoj Katedrali brojni kardinali, svećenici…

FENA
Na Misi za mir, u subotu, 8. rujna, u 18 sati u Katedrali Srca Isusova u Sarajevu katolici će moliti mir, a nazočni će biti i svi drugi kršćani ne samo grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine nego i mnogi koji su došli u glavni grad Bosne i Hercegovine kako bi sudjelovali na Međunarodnom susretu za mir koji će se održati od 9. do 11. rujna.

Svetu misu za mir predvodit će i prigodnu propovijed uputiti nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a pridružit će mu se još petorica kardinala: kardinal Roger Etchegaray (Rožer Ečegaraj), vicedekan Kardinalskog zbora i bivši predsjednik Papinskoga vijeća „Pravda i mir“, te Papinskoga vijeća „Cor unum“ koji je tokom rata dva puta pohađao Sarajevo, kardinal Kurt Koch (Koh), predsjednik Papinskog vijeća za promicanje kršćanskog jedinstva, kardinal Paul Poupard (Pol Popard), umirovljeni predsjednik Papinskoga vijeća za kulturu, kardinal Jean-Pierre Ricard (Žan Pjer Rikard), nadbiskup Bordeauxa (Bordo), i kardinal Crescenzio Sepe (Krešencio Zepe), napuljski nadbiskup, javila je Katolička tiskovna agencija BK BiH.

Misu će suslaviti i veći broj nadbiskupa i biskupa: predsjednik Papinskoga vijeća za obitelj nadbiskup mons. Vincenzo Paglia, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić nadbiskup iz Alžira mons. Bader Ghaleb, bejrutski grko-melkitski nadbiskup iz Libanona mons. Bustros Cyrille Salim, grko-melkitski nadbiskup iz Izraela Chacour Elias, nadbiskup iz Jerzalemsko-jordanskog patrijarhata mons. Lahham Maroun, biskup talijanske biskupije Caserta mons. Pietro Farina, biskup iz njemačkog grada Aachena mons. Heinrich Mussinghoff, biskup iz talijanskog mjesta Frosinone mons. Ambrogio Spreafico i pomoćni biskup iz Rima mons. Matteo Zuppi.

Misu će suslaviti i biskupi iz Bosne i Hercegovine mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, mons. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski, i mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.

Među svećenicima i vjernicima su i brojni drugi izaslanici iz raznih zemalja svijeta. Na Misi će biti nazočni predstavnici Srpske pravoslavne i drugih pravoslavnih Crkava na čelu s patrijarhom srpskim gospodinom Irinejom, kao i predstavnici ostalih kršćanskih Crkava iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja koji će biti dionici spomenutog mirovnog susreta.