{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na mezarju Rakita smiraj će naći 11 nevinih žrtava, među njima i dva maloljetnika

19.4.2013. u 18:10
3
7
Na mezarju Rakita smiraj će naći 11 nevinih žrtava, među njima i dva maloljetnika
3
Ispred Komemorativnog centra u Tuzli obavljen je ispraćaj jedanaest mučki ubijenih Vlaseničana u agresiji na BiH 1992. godine. Svoj konačni smiraj pronaći će na šehidskom mezarju Rakita, gdje će sutra biti obavljena deveta kolektivna dženaza.
Na mezarju Rakita sutra će biti ukopani Abid Alibašić, Ibrahim Bećirović, Abdulah Džodžaljević, Senad Bećirović, Fahir Muminović, Mirsad Mehremić, Mevludin Manjić, Muhidin Manjić, Nedim Šahinpašić, Senadi Šahinpašić i Meho Sinanović. Među ubijenim su i dva maloljetnika Meho Sinanović i Mevludin Manjić, koji su 1992. godine imali nepunih 17 godina života.

Mehu Sinanovića je identifikovao brat Denis, koji je prethodnih godina sahranio roditelje a traga za posmrtnim ostacima sestre. Inače, Denis Sinanović je kao šestogodišnjak bio zatvoren u zloglasnom logoru Sušica. Trenutno živi u Holandiji...

Vlaseničani nisu zadovoljni procesom ekshumacije koji se, prema njihovom mišljenju, odvija presporo. Nisu zadovoljni ni radom Tužilaštva BiH, jer se odgovorni za monstruozne zločine i dalje slobodno kreću Vlasenicom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: