{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na kraju balkanske turneje Ban Ki-moon u dvodnevnoj posjeti BiH

F
23.7.2012. u 10:43
2
15
Na kraju balkanske turneje Ban Ki-moon u dvodnevnoj posjeti BiH
2
Na kraju balkanske turneje Ban Ki-moon u dvodnevnoj posjeti BiH
Ban Ki-moon (Foto: Arhiv/AFP)
Generalni sekretar UN-a Ban Ki - moon će u Sarajevu s bh. dužnosnicima razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, evropskom putu BiH i saradnji u Regionu, saznaje FENA u UN misiji u BiH.
Jedno od pitanja o kojem će govoriti Ban Ki-moon je i 20-godišnji angažman UN-a u Bosni i Hercegovini ali i angažman Bosne i Hercegovine u Vijeću sigurnosti UN-a, kao i u mirovnim i policijskim misijama UN-a širom svijeta.

Generalni sekretar UN-a dolazi u BiH na kraju svoje posjete državama nastalim raspadom bivše Jugoslavije, i ovo je njegova prva posjeta BiH.

Nakon Slovenije, Hrvatske, Kosova, Srbije, Crne Gore i Makedonije, on će 25. jula boraviti u Sarajevu, a 26. jula najavljen je njegova posjeta Srebrenici, Memorijalnom centru u Potočarima.

U Sarajevu će Ban Ki-moon razgovarati s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem, Željkom Komšićem i Nebojšom Radmanovićem, a potom će se obratiti zastupnicima i delegatima u oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Najavljeni su njegovi odvojeni susreti s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom i zamjenikom predsjedavajućeg i ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom.

Drugog dana boravka u BiH, Ban Ki-moon će s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem posjetiti Memorjalni centar u Potočarima.

U UN-u kažu da nije slučajno da je Bosna i Hercegovina odabrana kao završnica balkanske turneje generalnog sekretara UN-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: