{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ban Ki-moon dolazi u dvodnevnu posjetu BiH

F
25.7.2012. u 07:56
2
6
Ban Ki-moon dolazi u dvodnevnu posjetu BiH
2
Ban Ki-moon dolazi u dvodnevnu posjetu BiH
Ban Ki-moon dolazi u BiH (Foto: AFP)
Generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon danas će u popodnevnim satima doputovati u Sarajevo.
Odmah po dolasku na Međunarodni aerodorm u Sarajevu, Ban Ki-moon će se uputiti u zgradu Predsjedništva BiH gdje će imati sastanak s predsjedavajućim Bakirom Izetbegovićem i članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Nebojšom Radmanovićem.

Potom će generalni sekretar UN-a u zgradi Parlamentarne skupštine BiH imati sastanak s članovima kolegija oba doma, a nakona toga će se obratiti zastupnicima i delegatima Parlamentarne skupštine BiH.

Programom prvog dana posjete Ban Ki-moona predviđeni su odvojeni sastanci s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom te njegovim zamjenikom, ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom.

Drugog dana posjete, u četvrtak generalni sekretar UN-a će zajedno s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem posjetiti Memorijalni centar u Potočarima.

U Sarajevu će Ban Ki-moon s bh. dužnosnicima razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, evropskom putu BiH i saradnji u regionu.

Jedno od pitanja o kojem će govoriti Ban Ki-moon je i 20-godišnji angažman UN-a u Bosni i Hercegovini ali i angažman Bosne i Hercegovine u Vijeću sigurnosti UN-a, kao i u mirovnim i policijskim misijama UN-a širom svijeta.

Generalni sekretar UN-a dolazi u BiH na kraju posjete državama nastalim raspadom bivše Jugoslavije, i ovo je njegova prva posjeta BiH.

U UN-u kažu da nije slučajno da je Bosna i Hercegovina odabrana kao završnica balkanske turneje generalnog sekretara UN-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: