|

Na Jahorini uspješno realizovana Pokazna vježba spašavanja

Na Jahorini uspješno realizovana Pokazna vježba spašavanja
0
F
FENA
3.12.2019. u 18:43
8
komentara
0

dijeljenja
1/7 Foto: OC Jahorina
2/7 Foto: OC Jahorina
3/7 Foto: OC Jahorina
4/7 Foto: OC Jahorina
5/7 Foto: OC Jahorina
6/7 Foto: OC Jahorina
7/7 Foto: OC Jahorina
Pokazna vježba spašavanja s ciljem provjere osposobljenosti učesnika i sredstava za rad u kriznim situacijama održana je danas na Jahorini.
Izvršni direktor Olimpijskog centra Jahorina Bojan Čupović rekao je tim povodom da imaju odličnu saradnju sa svim subjektima i da je vježba protekla uspješno.

Dodao je da je Jahorina u skladu sa novim investicijama i realizovanim projektima podigla i bezbjednosne mjere na najviši nivo, te da prve skijaše i otvaranje zimske sezone 2019/20 dočekuju potpuno spremni.

"Sezonu svečano otvaramo u subotu, 7. decembra, simboličnim paljenjem olimpijskog plamena. U međuvremenu će u pogonu biti sistem vještačkog osnježavanja koji će omogućiti skijašima skijanje na dobro pripremljenim stazama", naveo je Čupović.

Načelnik opštine Pale je čestitao svim učesnicima na uspješno izvedenoj vježbi spašavanja i dodao da su vremenski uslovi bili realni, te da je pokazana maksimalna spremnost svih subjekata.

Šef Službe spašavanja Jahorina Miro Kalem je rekao da je vježba evakuacije spašavanja sa žičare Jahorina 2019. izvedena s godišnjim planom izvođenja takvih vježbi u Olimpijskom centru Jahorina.

"Na vježbi smo vidjeli da su svi učesnici imali jasne zadatke i procedure u izvođenju vježbe. U najtežem scenariju ili vanrednoj situaciji mogu da odgovore na sve zadatke spašavanja", istakao je Kalem.

U današnjoj vježbi učestvovali su Spasilačka služba Olimpijskog centra Jahorina, Gorska služba spašavanja Jahorina, Republička uprava civilne zaštite, Teritorijalna Vatrogasna jedinica grada I. Sarajevo, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Dom Zdravlja Pale i Crveni krst Republike Srpske, saopćeno je iz OC Jahorina.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...