|

Na Jahorini počela montaža najdužeg alpine coastera u regionu

Na Jahorini počela montaža najdužeg alpine coastera u regionu
42
M. N.
5.7.2019. u 19:25
27
komentara
42

dijeljenja
Na Jahorini počela montaža najdužeg alpine coastera u regionu
Ljubitelji adrenalina uskoro će na olimpijskoj planini Jahorini moći uživati u vožnji alpine coastera koji će biti najduži u regionu. U toku je montaža i očekuje se da bi mogao biti u funkciji sredinom augusta.
Kako su nam rekli iz Olimpijskog centra Jahorina, radovi su u poodmakloj fazi. Urađeni su pripremni radovi, materijal je isporučen i trenutno je u toku montaža.

"Ovaj adrenalinski sadržaj će biti dužine 2,5 km i polazna stanica će biti kod velikog vještačkog jezera na vrhu planine, dok će silazna stanica biti u podnožju planine na platou Poljice. Trasa najdužeg alpine costera u regionu prolazit će najatraktivnijim dijelovima planine i pored adrenalinske vožnje posjetiocima će omogućiti jedinstveni doživljaj Jahorine", kazali su nam iz OC Jahorina.Na vrhu je u toku i izgradnja ugostiteljskog objekta koji će također biti završen tokom ove ljetne sezone.

"Nadamo se da ćemo već sredinom augusta obradovati sve naše posjetioce novim sadržajem, ali i spektakularnim koncertom kojim planiramo upriličiti puštanje ovog sadržaja u rad", istakli su.Paralelno se izvode i radovi na gondoli čiji je cilj eliminacija gužve u zimskoj sezoni, kao i rasterećavanje centralne staze na planini. Moderne kabine će biti dovoljne za deset ljudi tako da će gondola svakog sata moći prevesti više od 2.700 skijaša i ljubitelja planine.

Prednost gondole je što će moći raditi i u teškim uvjetima, a povezivat će parking kod Vučijeg mosta i vezni put 1 (Ogorjelica - Poljice) za svega tri minute.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...