{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na IUS-u održano II testiranje za stipendije

Klix.ba
29.5.2015. u 15:05
2
1
Na IUS-u održano II testiranje za stipendije
2
Na IUS-u održano II testiranje za stipendije
Zbog velike zainteresovanosti za stipendije i studij na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), u četvrtak 28. maja 2015. godine, u 14:00 sati, u prostorijama IUS-a, organizovano je drugo testiranje za stipendije za učenike završnih razreda srednjih škola u BiH.
Testiranje se sastojalo iz oblasti opšteg znanja i matematike. Za najbolje plasirane kandidate na testiranju, bit će dodijeljene stipendije za školovanje u procentima od 100%, 85%, 75%, 50%, 35%, 25% i 15%. Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo, koja je osnivač Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), ove godine dodjeljuje više od 1000 stipendija.

Cilj ove vrste stipendiranja je podsticanje i promoviranje znanja i sposobnosti kao posebne vrline kod mladih ljudi. Sve navedene vrste stipendija odnose se na četverogodišnji studij na jednom od fakulteta IUS-a (uključujući i Školu engleskog jezika, za kandidate koji moraju pohađati intenzivne časove engleskog jezika).Na prvom testiranju za stipendije koje je održano, 20. marta 2015. godine, bilo je do sada rekordan broj kandidata - više od 2000 učenika iz 137 škola, iz više od 50 gradova, te je uspješno organiziran i besplatan prevoz svih zainteresiranih učenika i njihovih profesora.

U proteklih 11 godina, ova visokoobrazovna institucija ponudila je veoma kvalitetno obrazovanje domaćim i stranim studentima na tri ciklusa studija, a Univerzitet se razvijao vrlo intenzivno i među prvima je u BiH nastavu prilagodio europskim standardima.

Tokom dodiplomskog i postdiplomskog studija, studentima se nudi kvalitetan intelektualni ambijent na 15 studijskih programa u okviru tri fakulteta, od industrijskog inžinjeringa i kompjuterskih nauka, preko umjetnosti i društvenih nauka, do poslovne administracije i humanističkih nauka.

Rektor IUS-a prof. dr. Yücel Oğurlu
Rektor IUS-a prof. dr. Yücel Oğurlu


Za više informacija, molimo posjetite web stranicu IUS-a: www.ius.edu.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: