BiH
2

Na IUS-u održano II testiranje za stipendije

Klix.ba
Zbog velike zainteresovanosti za stipendije i studij na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), u četvrtak 28. maja 2015. godine, u 14:00 sati, u prostorijama IUS-a, organizovano je drugo testiranje za stipendije za učenike završnih razreda srednjih škola u BiH.

Testiranje se sastojalo iz oblasti opšteg znanja i matematike. Za najbolje plasirane kandidate na testiranju, bit će dodijeljene stipendije za školovanje u procentima od 100%, 85%, 75%, 50%, 35%, 25% i 15%. Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo, koja je osnivač Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), ove godine dodjeljuje više od 1000 stipendija.

Cilj ove vrste stipendiranja je podsticanje i promoviranje znanja i sposobnosti kao posebne vrline kod mladih ljudi. Sve navedene vrste stipendija odnose se na četverogodišnji studij na jednom od fakulteta IUS-a (uključujući i Školu engleskog jezika, za kandidate koji moraju pohađati intenzivne časove engleskog jezika).

Na prvom testiranju za stipendije koje je održano, 20. marta 2015. godine, bilo je do sada rekordan broj kandidata - više od 2000 učenika iz 137 škola, iz više od 50 gradova, te je uspješno organiziran i besplatan prevoz svih zainteresiranih učenika i njihovih profesora.

U proteklih 11 godina, ova visokoobrazovna institucija ponudila je veoma kvalitetno obrazovanje domaćim i stranim studentima na tri ciklusa studija, a Univerzitet se razvijao vrlo intenzivno i među prvima je u BiH nastavu prilagodio europskim standardima.

Tokom dodiplomskog i postdiplomskog studija, studentima se nudi kvalitetan intelektualni ambijent na 15 studijskih programa u okviru tri fakulteta, od industrijskog inžinjeringa i kompjuterskih nauka, preko umjetnosti i društvenih nauka, do poslovne administracije i humanističkih nauka.

Rektor IUS-a prof. dr. Yücel Oğurlu
Rektor IUS-a prof. dr. Yücel Oğurlu

Za više informacija, molimo posjetite web stranicu IUS-a: www.ius.edu.ba.

IUS