BiH
126

Stipendije, studentski krediti i plaćanje troškova studija u ratama na SSST

Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju (SSST) poziva sve kandidate koji žele studirati po evropskim i svjetskim standardima i steći međunarodno priznatu diplomu, usavršiti znanje dva vodeća svjetska jezika i steći čak dvije specijalnosti i kvalifikacije u toku studija da pristupe prijemnom ispitu i postanu studenti Univerziteta SSST.

U saradnji sa MET fondacijom, Univerzitet SSST i za 2015./2016. akademsku godinu obezbjeđuje 50 stipendija maturantima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, za studij na bilo kojem od fakulteta SSST-a.

Mogućnost apliciranja za stipendije imaju kandidati koji su:

  1. srednjoškolsko obrazovanje završili sa odličnim uspjehom (5),
  2. položili prijemni ispit na SSST,
  3. ostvarili visoku ocjenu na intervjuu koji slijedi nakon prijemnog ispita.

Pored stipendija, studenti imaju mogućnost podizanja posebno povoljnih studentskih kredita koje otplaćuju tek po završetku studija i zapošljavanju. Statistika zapošljavanja diplomanata SSST-a je impresivna – više od 90% diplomanata se zaposli u prvih 6 mjeseci po završetku studija. Kroz posebne ugovore između SSST- a i nekoliko vodećih banaka u BiH, studentima se omogućava podizanje kredita po nižim i povoljnijim kamatnim stopama i sa dugim grace periodom, ubog čega se krediti otplaćuju u ratama tek nakon diplomiranja.

SSST obezbjeđuje posebno povoljne uslove plaćanja školarine u ratama, sve u dogovoru sa finansijskom službom Univerziteta. Za više informacija o školarini i studentskim kreditima, kontaktirajte Ured za finansije Univerziteta SSST na +387 33 975 028, dostupan za konsultacije, pružanje pomoći i savjeta glede finansiranja školovanja na SSST-u.

Upis na sve fakultete Univerziteta SSST je u toku. Za sve detaljnije informacije molimo posjetite website: ssst.edu.ba i Facebook i/ili kontaktirajte Univerzitet SSST, Hrasnička cesta 3A, 71 000 Sarajevo, na +387 33 975 001 (002) i [email protected] i [email protected].