Općinsko vijeće odlučilo
71

Na inicijativu HDZ-a Željko Komšić proglašen nepoželjnom osobom u Žepču

Piše: E. M.
Željko Komšić (Foto: D. S./Klix.ba)
Željko Komšić (Foto: D. S./Klix.ba)
Na sjednici Općinskog vijeća u Žepču danas je novoizabrani član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić proglašen personom non grata.

Klub Hrvata u Općinskom vijeću Žepča odmah je na početku sjednice za vrijeme vijećničkih pitanja i inicijativa podnio inicijativu da se novoizabrani član Predsjedništva BiH Željko Komšić proglasi nepoželjnim u ovoj općini.

Nakon rasprave, a zatim i glasanja, inicijativa je usvojena s 15 glasova za, četiri protiv i šest suzdržanih.

Kako Klix.ba saznaje, za ovu odluku glasali su svi vijećnici HDZ-a BiH, SDP (2 vijećnika) je bio protiv, dok su vijećnici SDA, njih šest, bili suzdržani, a jedan od vijećnika SDA je bio protiv ove odluke.

Elvis Botić, vijećnik SDP-a U Općinskom vijeću Žepče, je kazao da je ovo jedan od najlicemjernijih poteza u Žepču od završetka rata.

"Načelnik Žepča je prije dvije godine govorio kako je dobio glasove u određenim bošnjačkim sredinama i to mu je bilo super, a sada mu to odjednom smeta. Ovim se žele predstaviti Komšić, Džaferović i Dodik kao članovi Predsjedništva koji zastupaju interese samo određenih naroda, a ne cijele BiH", kazao je Botić.

Ovakvom odlukom Općina Žepče je i zvanično postala općina koja je proglasila Komšića nepoželjnim.