Otvorena biračka mjesta
0

Na Ilidži i u Sanskom Mostu izbori za načelnike općina

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U općinama Ilidža i Sanski Most danas se održavaju prijevremeni izbori za načelnika općine.

Jutros u 7.00 sati u općini Ilidža otvoreno je 77 biračkih mjesta i s radom je počelo sedam mobilnih timova, dok je u općini Sanski Most otvoreno 46 biračkih mjesta i radi jedan mobilni tim, saopćeno je iz Centralne izborne komisije.

Izborna šutnja počela je juče u 7.00 sati i trajat će do zatvaranja biračkih mjesta.

Na izborima za načelnika općine Ilidža učestvuje pet kandidata: Sead Jugo (Stranka za BiH), Senaid Memić (Stranka demokratske akcije), Šemsudin Hadrović (Bosanskohercegovačka podrinjska narodna stranka), Husein Mahmutović (Savez za bolju budućnost BiH) i Smail Žilić (Socijaldemokratska partija BiH)

Na glasačkom listiću za načelnika općine Sanski Most nalazi se ime samo jednog kandidata - Avdagić Mustafa (Stranka demokratske akcije).

U Centralni birački spisak zaključno sa 6. junom za općinu Ilidža upisano je ukupno 55.699 birača (redovnih 54.941, odsustvo 27, lično 23 i pošta 708), dok je za općinu Sanski Most upisano ukupno 31.914 birača (redovnih 30.950, odsustvo 106, lično 43 i pošta 815).

CIK je najavio da će prve podatke o odzivu birača saopćiti u 12.00 sati, a prve preliminarne rezultate izbora u Sanskom Mostu i Ilidži objavit će večeras u 22.30 sati.