Borba s vatrom se nastavlja
37

Na Igmanu i dalje gori, vatrogasci ponovo na terenu

Piše: Dalibor Bošnjak
Požar, koji je izbio na Igmanu ispod Golog Brda, u nedjelju oko 16 sati, još uvijek nije lokalizovan, a ekipa Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo je od jutros ponovo na terenu i pokušava ugasiti vatru.

U poslijepodnevnim satima u nedjelju požar je na Igmanu ispod Golog brda zahvatio veliko područje, a vatrogasci i danas imaju poteškoće pri gašenju zbog nepristupačnog i miniranog terena, kao i vjetra. Opasnost su, po dolasku vatrogasnih ekipa na teren, najavili pucnji zaostale municije iz rata, koju je zahvatila vatra. Svi ovi faktori pogoršavaju situaciju na požarištu. U nedjelju je na terenu bilo više od 30 vatrogasaca, ali nisu uspjeli ugasiti požar.

"Na požarištu su tokom noći dežurali zaposlenici Šumarstva nakon povlačenja vatrogasnih ekipa. Vatra i dalje gori, pa je naša ekipa od jutros ponovo na terenu. Ne može se reći da je požar lokalizovan, jer se situacija mijenja zbog vjetra. Napominjem da se radi o nepristupačnom terenu koji otežava gašenje. Preostaje samo da nastavimo raditi", izjavio je za portal Klix.ba Senad Vladović, dežurni dispečer Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.