Paradoksalno
145

Na Igmanu dvosjed nije u funkciji, pitali smo ZOI šta je razlog tome

S. G.
Igman (Foto: Čitatelj)
Igman (Foto: Čitatelj)
Nakon nepovoljnih vremenskih prilika za zimske radnike, snijeg je prije par dana konačno zabijelio veći dio Bosne i Hercegovine.

Prema zvaničnim podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda Federacije Bosne i Hercegovine, na Bjelašnici i Igmanu jutros je izmjereno čak 123 centimetara sniježnog pokrivača.

Temperatura na ovim bh. planinama iznosi -5 stepeni. Reklo bi se idealni uslovi za uživanje u skijanju, no na Igmanu to još uvijek nije slučaj.

Na ovoj olimpijskoj planini trenutno nije u funkciji dvosjed, iako snijega ima i više nego dovoljno.

Odgovor na pitanje zašto je to tako potražili smo u preduzeću ZOI-84. Dobili smo kratak odgovor kako će dvosjed na Igmanu od sutra biti u funkciji, nakon što se izvrše sigurnosne provjere i staze dodatno pripreme.

Na adresu portala Klix.ba javio se ogorčeni čitatelj koji se pita zašto na Igmanu nema skijanja i pored snijega koji pada već nekoliko dana.

"Ima li iko u ovoj državi odgovoran za stanje na našim planinama? Konkretno za Igman. Ne radi dvosjed, zadnju sedmicu raspusta? Snijega ima vise nego dovoljno! Djece ima jako puno, ali ne mogu skijati...", rekao je.

Na ovu konstataciju iz ZOI-ja su mu poručili "da ide tamo gdje mu je bolje i gdje će moći da skija."

Podsjetimo, skijaška sezona na Bjelašnici zvanično je počela 15. januara, a s obzirom na snijeg koji neprekidno pada za očekivati je da će ona potrajati.

Meteorolozi su i za naredne dane najavili još sniježnih padavina, što je svakako dobra vijest za sve skijaše.