Zima na Vilsu
123

Na humanitarnom partyju Klix.ba za liječenje Alise Kusture prikupljeno 20.598 KM

S. H.
Foto: Ahmed Smailbegović
Foto: Ahmed Smailbegović
U okviru manifestacije Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market sinoć je u objektu Carlsberg Beer Gardena održan humanitarni party koji je organizirao Klix.ba uz podršku humanitarne organizacije Pomozi.ba.

Veliki broj građana sinoć je svesrdno podržao ovu zajedničku humanu misiju, kako bismo skupili što više novca za liječenje Alise Kusture, Sarajke koja boluje od karcinoma dojke, koji je metastazirao na jetru i kosti.

Alisi je potreban novac za redovne mjesečne terapije i nastavak liječenja u Njemačkoj. Za njeno liječenje se koristi TACE metoda koja se pokazala uspješnom u sanaciji metastaza na jetri. Posljednju terapiju je primila početkom ovog mjeseca, s planom da sljedeća terapija bude u martu.

Prisutne je sinoć zabavljao bend "Prava stvar" Tribute to Zdravko Čolić, koji je duže od tri sata pravio sjajnu atmosferu.

Osim muzičkog dijela programa organizirana je i aukcija dresova, koju je vodio Jasmin Ligata, a u okviru koje je prikupljen značajan dio novca. Na aukciji su bili dresovi naših Edina Džeke (dres Fenerbahčea), dresovi Džanana Muse (reprezentacija i Real Madrid), dres sa potpisima igrača nogometnog kluba Željezničar, dres nogometnog kluba Sarajevo te startni brojevi iz ove sezone naše najbolje skijašice Elvedine Muzaferije.

Dres FK Željezničara je prodat za 900 KM, dres FK Sarajevo za 1.000 KM i dresovi Džanana Muse za 1.000 KM. Dres Edina Džeke prodat je za 3.000 KM, a tu sumu je izdvojio posjetitelj Zime na Vilsu Fahir Kanlić. Startni brojevi Elvedine Muzaferije prodati su za iznos od 200 KM.

Od prodaje hrane i pića, novcem iz donatorske kutije Pomozi.ba koja je bila u objektu Carlsberg Beer Gardena, zajedno sa novcem od aukcije ukupno je za liječenje Alise Kusture prikupljeno 20.598 KM.

Ovom prilikom Klix.ba se zahvaljuje svim gostima koji su nam se pridružili na ovom humanitarnom partyju, zatim našim najboljim sportistima koji su donirali svoje potpisane dresove za aukuciju, organizaciji Pomozi.ba te organizatorima Zime na Vilsu by Sarajevo Holiday Market.

Alisi želimo poslati poruku da nije sama te poželjeti joj uspješno liječenje i oporavak.

Ime i prezime: Alisa Kustura

Adresa: Kemala Kapetanovića 28, 71 000 Sarajevo

IBAN: BA 3915 410 899 377 66 171

Transakcijski račun: 1541 0899 377 66 171

Broj računa: 377 661 - 21 - 665191

Banka: Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina

Adresa banke: Obala Kulina bana 9a, 71 000 Sarajevo

SWIFT: UPBKBA22