BiH
2

Na donatorskoj večeri za Posavinu prikupljeno više od 160.000 KM

FENA
Četiri kantona s hrvatskom većinom na sinoćnjoj donatorskoj večeri u Vitezu prikupile su za Posavinu i druga poplavljena područja više od 160 tisuća maraka, saopćeno je iz srednjobosanskog Kantonalnog odbora HDZ-a BiH.

Jedna dio prikupljen je u novcu, a drugi dio odnosi se na materijal za gradnju, namještaj te drugi materijal potreban ljudima u poplavljenim područjima.

Na donatorskoj večer pod sloganom "Prijatelji se poznaju u nevolji" sudjelovali su predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH Božo Ljubić, predstavnici kantonalnih vlada, skupština te općina, kao i drugi predstavnici privrednog, vjerskog, kulturnog i javnog života Hrvata u BiH.

Riječi dobrodošlice okupljenima je uputila Lidija Bradara, predsjednica srednjobosanskog Kantonalnog odbora HDZ-a BiH, a u ime suorganizatora, okupljenima su se obratili Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Zapadanohercegovačkog kantona, Branko Ivković, predsjednik Vlade HBK-a, te Marijan Oršolić, predsjednik Vlade Posavskog kantona.

Okupljenima se na kraju obratio predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, pohvalivši ideju i organizaciju donatorske večeri koja je, kako je kazao, potvrdila zajedništvo Hrvata u BiH, od Save do Neuma.

Čović je pozvao stranačke dužnosnike da novac planiran za kampanju preusmjere u pomoć područjima stradalim u poplavama, stoji u priopćenju.

Organizatori sinoćnje donatorske večeri u Vitezu su čelnici HDZ-a BiH i dužnosnici te stranke u četiri kantona, Hercegovačkoneretvanskom, Livanjskom, Zapadnohercegovačkom i Srednjobosanskom.