|

Na desetine djece i mladih iz Vogošće iftarilo zajedno

Na desetine djece i mladih iz Vogošće iftarilo zajedno
27
Piše: M. N.
3.6.2019. u 07:52
57
komentara
27

dijeljenja
Na desetine djece i mladih iz Vogošće iftarilo zajedno Foto: H. M./Klix.ba
Mreža mladih općine Vogošća organizovali su sinoć iftar kojem su prisustvovali djeca i mladi. Nakon iftara svi zajedno su klanjali teraviju i hatma dove.
Iftar je organizovan u okviru programa "Ramazan za najmlađe" koji je počeo 5. maja ramazanskim vozićem, puštanjem lampiona u zrak i podjelom paketića za 330 djece sa područja Vogošće.

Svakodnevno se tokom ramazana na pet lokacija učila mukabela. U ovome učestvuje 120 djece.

Foto: H. M./Klix.ba Foto: H. M./Klix.ba


U nedjelju su, osim zajedničkog iftara organizovali učenje hatma dove na šehidskom mezarju Kovači te je održan kratki historijski čas u muzeju herojima narodno-oslobodilačkog rata.

"Želja nam je da kod djece i omladine probudimo svijest o važnosti poštovanja likova i djela prije svih rahmetli Alije Izetbegovića, rah. Rasima Delića, i šehida, kako onih koji su ukopani na Kovačima tako i svih onih koji su život ugradili u temelje ove, nama jedine, domovine. Učimo djecu, da su hatme zapravo bajramluk naš njima ljudima kojima smo dužni govoriti veliko hvala i da smo dužni da ostajemo ovdje i čuvamo ono za što su oni život potrošili", kazali su organizatori događaja.

Foto: H. M./Klix.ba Foto: H. M./Klix.ba


Za svoj učešće i posvećenost mjesecu ramazanu djeca će biti nagrađena bajramlucima.
Prijavi grešku


Komentari (57)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...