Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zalosno. Jedna četvrina vijeka prošla a ništa se nije uradilo za bolje sutra.
Za 24 godine povećao se broj korisnika za 10 000 %, običnog naroda!!! Dok se u isto vrijeme povećao i broj SDA begova koji su na kavijaru i u svili i kadifi!!! Bosansko-hercegovačka demokratijo na k...c te nabijem!!!
Rahmet ti dusi dobra zeno al i danas ima ta kuhinja postoji narod nema posla nema ni hljeba ruju po kontenjeru to im je drzava dala
ČEGA SE PAMETAN STIDI BUDALA SE PONOSI. I NAKON OVE ČINJENICE DA SE U FEDERACIJI UPORNO OTVARAJU NOVE I NOVE SIROTINJSKE KUHINJE, DA PENZIJE NISU KADRI ISPLATITI PO CIJELI UBOGI MJESEC A O POVEĆANJU ISTIH DA I NE GOVORIM (RAPA, KUPLJEN OD POLITIKE DA LAŽE PENZIONERE) I PORED SVLOG MOGUĆEG JADA KOJI SE SRUČIO NA SIROTINJU ZAISTA NE MOGU RAZUMJETI MUSLIMANA BOŠNJAKA KOJI JE TOLIKO OGRANIČEN I GLUP PA DA GLASA ZA SDA. NE MOGU OVO RAZUMJETI, ZAR SMO MI MUSLIMANI TAKAV JAD.
Оћете рећи да прије овог ( у србославији ) нисте имали народне кухиње!?
Agresor NARAVNO DA U TITOVOJ JUGOSLAVIJI NIJE POSTOJLA NARODNA KUHINJA ALI NISU POSTOJALI NI LIKOVI (UBI BOŽE) KAO TI. ZA TAKVE JE BIO GOLI OTOK I DA JE PRAVDE BOŽIJE ILI OVOZEMALJSKE SVE BI VAS TREBALO STJERATI U NEKE TOROVE DA TAMO SMRDITE DOK NE CRKNETE. RADI TAKVIH FAŠISTA NORMALAN NAROD NA SVE TRI STRANE SE PATI. DEMOKRATIJA (HAHA) JE OPASNA U KRAJEVIMA (BIH) GDJE JE PISMENOST SAMO ELEMENTARNA!
@Agresor Dičite se Vukom Karadžićem a ČAK NISTE NAUČILI NI SVA SLOVA, POLUPISMENI SKOT. 'oćete* I PO KARADŽIĆU OVDJE NEDOSTAJE JEDNO SLOVO ALI JA SAM SIGURAN DA U TVOM RJEČNIKU NEDOSTAJE MNOGO TOGA.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bakire Izetbegoviću EVO TI PONOSA I EVI TI DRŽAVE KOJU STE NAPRAVILI. Čemu se nadati od SDA kada 25 godina nakon rata niste kadri obezbijediti da svaki čovjek ima dostojan život. Niste kadri ni poštenim, starim, napuštenim penzionerima isplatiti NJIHOVU, NE MILOSTINJU NEGO NJIHOVU POŠTENO ZARAĐENU PENZIJE A DA NE POMINJEM KAKO JE ZANEMARLJIVO ŠTO STE JEDNOM U 10 GOD. POVISINI ZA PIŠANA 3%. BAKIRE I SDA SRAM VAS BILO U ONOG POGANOG TITE NIJE BILO SIROTINJSKIH KUHINJA NEDAMO VAM GLASOVE NE!
24 godine poslije sve je isto samo što nema oružja i bradatih spodoba po brdima. Mir? Baš i ne. Narod i dalje gladan, para se nema, posla slabo. Bolje sutra? Teško.
Na današnji dan prije 24 godine je napravljen prvi obrok u Narodnoj-sirotinjskoj kuhinji Sarajevo. DEFINITIVNO PILOT PROJEKAT KOJI ĆE BITI STVARNOST FEDERACIJE BiH I OVAJ PROJEKAT ĆE SE RAZVIJATI (NA ŽALOST POŠTENOG BOŠNNJAKA MUSLIMANA) A SVE ISKLJUČIVO RADI NESPOSOBNIH VLASTI U FEDERACIJI KOJI KRADU I BOGATE SE A POŠTENJAČINAMA OD NARODA OBEZBIJEDE JEDAN BIJEDNI OBROK U SIROTINJSKOJ KUHINJI. I DA JA SA RODBINOM-SDA I BAKIRU DAM SVOJ GLAS NA BILO KOJIM IZBORIMA, HAHAHA , NIKADA !
Ova debela Zilha najolje personifikuje vlast: Debelguza i uhranjena u UDOBNOM I UGODNOM dijeli hljeb svojoj (bezbeli) nezaposlenoj i gladnoj glasačkoj mašineriji. Eto vam ukratko za što ste se borili.
@kuga Vrlo dobar sociološki uvid... Ampak je jako zanimljiva 3. slika sa onim simbolom... Jovanovskog viteškog reda, hrišćanski vitezovi koji su pomagali Bošnjama prije "braće" him Arapa...
@kuga gade maloumni ocito da nisi nikada usao u kuhinju, bar da vidis kako rade, a kamoli da pomognes na nekin nacin
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A prije 25 ovi isti na vlasti su na obećali Švicarski model blagostanja.Narodne knjuge nisu spominjali , kakavo je to blagostanje naroda kad nema da jede , a oni koji su tad došli sa kesama sad sjede u neboderima i opet obećavaju neku bolju budućnost. a Rat ? Eh, to ste dobili gratis, jer ste vi to tražili.
Svaka cast Starom gradu i zaposlenom osoblju.
je li ovo za proslavu ili za zaljenje ? kamo srece da narodne kuhinje uopste ne trebaju . ili da se u njima jede zlatnim kasikama !
Kakvu je tada kucicu imala Zilha, a kakvu ima sada.
Spomenik za tetku Zilhu!