"Izborna krađa"
13

Na dan izbora protest opozicije u Doboju uz poruku da se vlast ponaša kaubojski

V.K.
Opozicija tvrdi kako se dešava izborna krađa/Twitter
Opozicija tvrdi kako se dešava izborna krađa/Twitter
Opozicione stranke u Doboju - PDP, SDS, DNS, Socijalistička partija i Pokret slobodnih građana počeli su proteste zbog, kako tvrde, očigledne izborne krađe koja se dešava u ovom gradu.

U Doboju je i jutros prilikom otvaranja biračkog mjesta došlo do incidenta u kojem je morao intervenirati MUP, a sada su opozicione stranke u ovom gradu uvjerene kako je došlo do narušavanja kompletnog izbornog procesa.

U izjavi za javnost koju potpisuje šef Glavnog izbornog štaba PDP-a Igor Crnadak, navodi se kako se vlast u Doboju ponaša kaubojski te da nadležne institucije pod hitno moraju reagovati.

"Posmatračima PDP-a zabranjeno je da vrše svoju funkciju na ukupno 68 biračkih mjesta, čime je izborni proces nepopravljivo kontaminiran jer je priprema biračkog mjesta i glasačkih listića obavljena bez nadzora opozicionih posmatrača", ističe Crnadak.

PDP će zbog svih dešavanja uputiti žalbu CIK-u.

"Najbolje rješenje je da CIK BiH zaustavi izborni proces u Doboju i poništi sve današnje aktivnosti, te zakaže održavanje izbora u Doboju u drugom terminu", zaključio je Igor Crnadak.