|

Na Bjelašnici uskoro gradnja šestorosjedne žičare i sistema vještačkog osnježavanja

Na Bjelašnici uskoro gradnja šestorosjedne žičare i sistema vještačkog osnježavanja
54
F
FENA
18.3.2017. u 08:04
26
komentara
54

dijeljenja
Na Bjelašnici uskoro gradnja šestorosjedne žičare i sistema vještačkog osnježavanja
Krajem marta ili početkom aprila planirana je demontaža trosjeda i početak radova na sistemu vješačkog osnježavanja koji će biti praćeni izgradnjom nove šestorosjedne žičare i četvorosjeda koji će voziti do vrha Bjelašnice, potvrdio je Feni rukovodilac sektora razvoja i planiranja KJP ZOI'84 Adis Mušinović.
Izrazio je nadu da će u sljedeću zimsku sezonu Ski-centar Igman - Bjelašnica ući s novim vertikalnim transportom i kompletnim osnježavanjem staze spusta od vrha Bjelašnice do Babinog dola kao i Donje kolijevke.

"Sve to će dati novo lice Ski-centru i nadamo se da ćemo prevazići probleme s kapacitetom vertikalnog transporta i da ćemo moći podići Ski-centar na jedan novi nivo", kazao je Mušinović.

Naglasio je da će to biti "prva faza radova koji su planirani na Ski-centru, te da će biti praćeni i dodatnim radovima 2018. i 2019. godine, a sve u skladu s pripremama za evropsku olimpijadu mladih - EYOF 2019.".

"Osim Bjelašnice planirani su radovi na infrastrukturi na Igmanu i na Malom i Velikom polju", istakao je Mušinović, dodavši da će Bjelašnica za nekoliko sedmica biti veliko gradilište, možda jedno od najvećih u Kantonu Sarajevo.

Napomenuo je da će "projekt vertikalnog trasporta i sistema osnježavanja koštati 16 miliona KM, odnosno prva faza radova koja je planirana ove godine, te da je šest miliona KM osigurano iz budžeta Vlade KS-a, a 10 miliona KM bit će osigurano putem kreditnog zaduženja Vlade KS-a".
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...