U srcu Starog Grada
181

Na Baščaršijskom trgu upriličen iftar povodom Lejletu-l-kadr

S. Š.
Foto: Općina Stari Grad
Foto: Općina Stari Grad
U srcu Starog Grada na Baščaršijskom trgu posebnim iftarom za više stotina građana obilježena je 27. noć mjeseca Ramazana, noć Lejletul-kadra. Iftar je organizovala Općina Bağcılar Istanbul uz podršku Općine Stari Grad i Gradske uprave Grada Sarajeva.

U svom obraćanju na Baščaršijskom trgu, općinski načelnik Irfan Čengić zahvalio se Općini Bağcılar Istanbul na želji da građanima Sarajeva, ali i njegovim posjetiteljima upriliči besplatan iftar i to na 27. noć.

"Sa zadovoljstvom smo pružili podršku prijedlogu Općine Bağcılar Istanbul. Žao mi je što iftaru nije prisustvovao načelnik ove općine Abdullah Özdemir, koji je inicirao ovaj događaj, ali su ga obaveze spriječile da bude sa nama večeras. Njegovi najbliži saradnici su danas bili u Općini Stari Grad gdje smo dogovorili nastavak i produbljenje saradnje sa ovom istanbulskom općinom“, poručio je načelnik Čengić, te dodao da Općina Stari Grad već ima potpisane sporazume o bratimljenju i saradnji sa čak tri općine iz Istanbula; Silivri, Ümraniye i Fatih.

Na iftaru je bila i gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić.

"Zaista je zadovoljstvo biti sa našim građanima i brojnim posjetiteljima u srcu Sarajeva i Starog Grada u ovoj posebnoj noći svetog mjeseca Ramazana", izjavila je gradonačelnica Karić.