Sarajevo
193

Na baščaršijskom trgu upriličen besplatan iftar, građani hranu zbog lošeg vremena nosili sa sobom

N. O.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
U organizaciji Malezijske ambasade, restorana Nur i drugih donatora večeras je na trgu ispred Baščaršijske džamije upriličen besplatan iftar za građane Sarajeva.

Lejla Muhović, jedna od organizatora, poručila je da joj je žao što zbog lošeg vremena građani nisu mogli zajedno sjediti za stolovima i iftariti, ali je bitno da je hrana podijeljena.

Kazala je kako je jedan od donatora bio i Adnan Hašim iz Malezije, koji je boravio u Sarajevu u vrijeme rata te se odazvao pozivu da se priključi humanitarnoj akciji i tokom svoje trenutne posjete.

Sudeći prema fotografijama koje je zabilježio reporter portala Klix.ba, brojne Sarajlije odazvale su se pozivu organizatora. Većina ih je hranu zbog loših vremenskih uslova nosila sa sobom, dok su neki zastali da iftare na stolovima postavljenim na trgu.

Ranije su izvijestili da će cijeli događaj organizovati restoran Nur GISB Balkan d.o.o iz Sarajeva i Malezijska ambasada (zajedno s donatorima iz Malezije). Iz restorana Nur GISB s pripremom iftara započeli su u 17 sati.

Organizatori su ranije uputili zahvale Općini Stari Grad koja je ustupila korištenje trg ispred Baščaršijske Džamije za održavanje zajedničkog iftara.