|

Na Američki univerzitet u Tuzli upisano pet puta više studenata nego proteklih godina

Na Američki univerzitet u Tuzli upisano pet puta više studenata nego proteklih godina
0
F
FENA
23.10.2007. u 14:16
3
komentara
0

dijeljenja
Na Američki univerzitet u Tuzli upisano pet puta više studenata nego proteklih godina
Ove godine je na Američki univerzitet u Tuzli upisano pet puta više studenata nego je to bio slučaj prošlih godina. Brucošima je 1. oktobra počela redovna nastava na engleskom jeziku a profesori su stručnjaci iz Amerike i Evrope.
Kako navode predstavnici ovog univerziteta, njihov primarni cilj je omogućavanje vrhunske edukaciju i obrazovanja prilagođene potrebama i zahtjevima lokalne zajednice i društva.

Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini studentima osigurava sticanje dvostruko priznatih diploma. Jedna je od SAD-a izdata na Univerzitetu države New York i bosanskohercegovačka diploma, po Bolonjskom procesu.

«Upravo zbog toga, velike su mogućnosti za zapošljavanje u okviru vodećih kompanija širom svijeta. Diplomci mogu raditi u bankarstvu, osiguranju, kreditnoj uniji, dioničarskim brokerskim firmama, firmi finansijskog planiranja, zatim u okviru koledža i univerziteta», kazao je Denis Prcić, predsjednik Upravnog odbora Američkog univerziteta.

Zanimljivo je napomenuti da će ove godine na Američkom univerzitetu studirati i studenti koji su došli iz Amerike, Kanade, Izraela. Velika zainteresovanost bosanskohercegovačkih, ali i drugih studenata iz različitih dijelova Evrope i svijeta stvara potrebu da se Američki univerzitet širi prostorno, ali i sadržajno. Planirano je otvaranje novih fakulteta u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru te novih odsjeka pri već postojećim fakultetima Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Američki univerzitet u BiH, čije je sjedište u Tuzli, počeo je rad školske 2006./2007. godine.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...