|

MVPBiH: Zamjenica ministra Trišić-Babić susrela se s delegacijom Republike Mađarske

MVPBiH: Zamjenica ministra Trišić-Babić susrela se s delegacijom Republike Mađarske
0
F
FENA
12.12.2007. u 18:06
0
komentara
0

dijeljenja
MVPBiH: Zamjenica ministra Trišić-Babić susrela se s delegacijom Republike Mađarske
Zamjenica ministra vanjskih poslova BiH Ana Trišić-Babić susrela se danas s delegacijom Ministarstva vanjskih poslova Republike Mađarske, državnim tajnikom za evropsku bilateralu, veleposlanikom Lászlóm Szőkeom na čelu.
Szőke je čestitao BiH na parafiranju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU i izrazio nadu da će BiH u najskorije vrijeme potpisati ovaj Sporazum.

On je pozdravio i zvanični početak rada Vijeća za regionalnu suradnju sa sjedištem u Sarajevu, što predstavlja pozitivan signal međunarodnoj zajednici o napredovanju BiH.

Trišić-Babić je izrazila zadovoljstvo vrlo dobrim i prijateljskim odnosima dvije zemlje a o čemu svjedoče i nedavna posjeta Republici Mađarskoj predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića, posjeta predsjednika Mađarske Lászlóa Solyoma BiH te bogata diplomatska i gospodarska suradnja na svim razinama.

Zamjenica Ana Trišić-Babić i veleposlanik Szőke su razgovarali o konkretnom napredovanju BiH na evroatlantskom putu te je državni tajnik Szőke ponovio kako Mađarska želi vidjeti BiH u što skorijoj budućnosti kao formalnu članicu EU.

Na planu bilateralne suradnje sugovornici su razgovarali o primjeni Schengenskog sporazuma od januara 2008., viznim olakšicama za građane BiH, dvostrukom oporezivanju, Sporazumu o socijalnom osiguranju koji će prema predviđanjima biti potpisan u junu 2008., te o radu zajedničkih i mješovitih međuministarskih i gospodarskih povjerenstava, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVPBiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.