{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MVPBiH: Nisu odobrena dodatna sredstva za obilježavanje 1. marta

F
7.3.2014. u 14:20
8
19
MVPBiH: Nisu odobrena dodatna sredstva za obilježavanje 1. marta
8
MVPBiH: Nisu odobrena dodatna sredstva za obilježavanje 1. marta
U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nije bilo nezakonitog trošenja sredstava, nije bilo nenamjenskog trošenja sredstava, niti su odobrena bilo kakva dodatna finansijska sredstva diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine za obilježavanje 1. marta, saopćeno je danas iz ovog ministarstva.
Kako se navodi, neki mediji u Bosni i Hercegovini su prenijeli netačne izjave pojedinih bosanskohercegovačkih političara kako su u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nezakonito trošena sredstava na obilježavanje 1. marta iako u budžetu MVP-a, uključujući i budžet-planove DKP-a, nisu predviđena namjenska sredstva za obilježavanje bilo kojih praznika, pa prema tome ni 1. marta.

"Jedan od naših DKP-a je dostavio Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zahtjev kojim su tražena dodatna sredstva za organizaciju izložbe fotografija i svečani prijem, ali ta sredstva nisu odobrena s obzirom da nisu bila predviđena godišnjim planom za te namjene", saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: