{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MVPBiH: Nisu odobrena dodatna sredstva za obilježavanje 1. marta

F
7.3.2014. u 14:20
8
19
MVPBiH: Nisu odobrena dodatna sredstva za obilježavanje 1. marta
8
MVPBiH: Nisu odobrena dodatna sredstva za obilježavanje 1. marta
U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nije bilo nezakonitog trošenja sredstava, nije bilo nenamjenskog trošenja sredstava, niti su odobrena bilo kakva dodatna finansijska sredstva diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine za obilježavanje 1. marta, saopćeno je danas iz ovog ministarstva.
Kako se navodi, neki mediji u Bosni i Hercegovini su prenijeli netačne izjave pojedinih bosanskohercegovačkih političara kako su u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nezakonito trošena sredstava na obilježavanje 1. marta iako u budžetu MVP-a, uključujući i budžet-planove DKP-a, nisu predviđena namjenska sredstva za obilježavanje bilo kojih praznika, pa prema tome ni 1. marta.

"Jedan od naših DKP-a je dostavio Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zahtjev kojim su tražena dodatna sredstva za organizaciju izložbe fotografija i svečani prijem, ali ta sredstva nisu odobrena s obzirom da nisu bila predviđena godišnjim planom za te namjene", saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: