{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MVP uputio dopis RTRS-u jer nije objavio vijest o nepostojanju "predstavništva RS" u Izraelu

F
21.4.2017. u 13:33
26
34
MVP uputio dopis RTRS-u jer nije objavio vijest o nepostojanju "predstavništva RS" u Izraelu
26
MVP uputio dopis RTRS-u jer nije objavio vijest o nepostojanju "predstavništva RS" u Izraelu
Foto: EPA
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine reagiralo je povodom toga što u jučerašnjem informativnom programu, kao ni na portalu Radio-televizije Repšublike Srpske (RTRS), nije objavljeno saopćenje o noti Ministarstva vanjskih poslova Države Izrael vezanoj za status Predstavništva RS-a u Izraelu.
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je tim povodom uputilo danas dopis generalnom direktoru i glavnom uredniku Informativnog programa RTRS-a.

"Dopisom se ukazuje na činjenicu da je interes javnosti Republike Srpske da ima potpunu informaciju o stavovima Vlade Izraela o pitanju Predstavništva Republike Srpske u Izraelu te da se radi o temi od izuzetnog značaja za međunarodni ugled i kredibilitet Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

U dopisu se takođe podsjeća da je, na zahtjev Ministarstva ivanjskih poslova Izraela, Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine sa sadržajem note upoznalo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatana Klokića, što je i dodatni razlog da RTRS, kao javni medijski servis Republike Srpske, o ovom pitanju obavijesti javnost", navedeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Podsjećamo, Ambasada Bosne i Hercegovine u Državi Izrael primila je u četvrtak notu Ministarstva vanjskih poslova Države Izrael u kojoj se navodi da su u prethodnom periodu iscrpljeni svi diplomatski kanali kojima su pokušali da ukažu na činjenicu da Predstavništvo Republike Srpske u Izraelu ne postoji i da Arie Livne nije predstavnik Republike Srpske u toj zemlji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Treba li se graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: