MVP BiH: Kupljeni automobili se ne odlikuju luksuznom opremom

Piše: Er. M./Klix.ba
23.12.2015. u 18:09
6
49
MVP BiH: Kupljeni automobili se ne odlikuju luksuznom opremom
6
MVP BiH: Kupljeni automobili se ne odlikuju luksuznom opremom Foto: Arhiv/ Klix.ba
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine izvršilo je nabavku pet vozila tipa Škoda Superb i to u vrijednosti od 250.000 KM. Iz ovog ministarstva ističu da se automobili ne odlikuju luksuznom opremom da bi im to bio glavni epitet kada se opisuju.
"Riječ je prvenstveno o funkcionalnim vozilima koja su namijenjena za potrebe MVP-a BiH. Nabavka vozila je predviđena budžetom Ministarstva vanjskih poslova za 2015. godinu, cijena je u okviru predviđenih sredstva za nabavku novih vozila, te se radi o namjenskom utrošku sredstava", kazali su za Klix.ba iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Dodali su da je kompletna procedura javne nabavke provedena apsolutno u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, pa je tako i proveden otvoreni postupak.

"Kako to i nalaže Zakon o javnim nabavkama BiH, tender je objavljen u Službenom glasniku BiH, a tenderska dokumentacija je u zakonskim rokovima bila jednako dostupna i besplatna svim potencijalnim ponuđačima. Prema Zakonu o javnim nabavkama, ukoliko je pristigla samo jedna zadovoljavajuća ponuda postupak se može okončati dodjelom ugovora, kao što je učinjeno u ovom slučaju", dodaju iz Ministarstva.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH ističe da raspolaže voznim parkom koji obuhvata i vozila na upotrebi u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, a neka od DKP imaju stara vozila čije servisiranje zahtijeva znatna novčana sredstva.

"Polazeći od činjenice da je zbog velike prosječne starosti neophodno vršiti zamjenu vozila i u narednom periodu planirat će se obnavljanje voznog parka u skladu sa sredstvima koja budu odobrena budžetom Ministarstva vanjskih poslova", zaključili su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.


Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: