{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MVP BiH: Kupljeni automobili se ne odlikuju luksuznom opremom

23.12.2015. u 18:09
6
49
MVP BiH: Kupljeni automobili se ne odlikuju luksuznom opremom
6
MVP BiH: Kupljeni automobili se ne odlikuju luksuznom opremom
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine izvršilo je nabavku pet vozila tipa Škoda Superb i to u vrijednosti od 250.000 KM. Iz ovog ministarstva ističu da se automobili ne odlikuju luksuznom opremom da bi im to bio glavni epitet kada se opisuju.
"Riječ je prvenstveno o funkcionalnim vozilima koja su namijenjena za potrebe MVP-a BiH. Nabavka vozila je predviđena budžetom Ministarstva vanjskih poslova za 2015. godinu, cijena je u okviru predviđenih sredstva za nabavku novih vozila, te se radi o namjenskom utrošku sredstava", kazali su za Klix.ba iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Dodali su da je kompletna procedura javne nabavke provedena apsolutno u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, pa je tako i proveden otvoreni postupak.

"Kako to i nalaže Zakon o javnim nabavkama BiH, tender je objavljen u Službenom glasniku BiH, a tenderska dokumentacija je u zakonskim rokovima bila jednako dostupna i besplatna svim potencijalnim ponuđačima. Prema Zakonu o javnim nabavkama, ukoliko je pristigla samo jedna zadovoljavajuća ponuda postupak se može okončati dodjelom ugovora, kao što je učinjeno u ovom slučaju", dodaju iz Ministarstva.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH ističe da raspolaže voznim parkom koji obuhvata i vozila na upotrebi u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, a neka od DKP imaju stara vozila čije servisiranje zahtijeva znatna novčana sredstva.

"Polazeći od činjenice da je zbog velike prosječne starosti neophodno vršiti zamjenu vozila i u narednom periodu planirat će se obnavljanje voznog parka u skladu sa sredstvima koja budu odobrena budžetom Ministarstva vanjskih poslova", zaključili su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: