|

Mustafa Drljević osuđen na dvije godine zatvora zbog ranjavanja Edisa Bunara

Mustafa Drljević osuđen na dvije godine zatvora zbog ranjavanja Edisa Bunara
5
Klix.ba
2.8.2019. u 17:11
24
komentara
5

dijeljenja
Mustafa Drljević osuđen na dvije godine zatvora zbog ranjavanja Edisa Bunara Foto: D. S./Klix.ba
Općinski sud u Sarajevu donio je presudu kojom je Mustafa Drljević proglašen krivim te osuđen na kaznu od dvije godine zatvora zbog djela izazivanja opće opasnosti i ranjavanja Edisa Bunara.
Podsjetimo, Mustafa Drljević je optužen da je 15.8.2017. godine oko 21:45 sati u Sarajevu u ulici Trg solidarnosti bb, općina Novi Grad, zajedno sa bratom Dženanom, dok su se nalazili u bašti ugostiteljskog objekta "Twister" i nakon kraće verbalne prepirke Dženana sa Bunarom, u njega iz pištolja ispaili pet hitaca, a jedan metak ga je ranio u nogu.

Bunar se tada nalazio u društvu sa svojom suprugom, njihovim petogodišnjim djetetom, te poznanicima, a gdje su među ostalim bila prisutna i druge osobe.

Pucnjava se desila nakon što je Bunar vidio da su Drljević iz torbica izvukli pištolje, te nakon što se on dao u bijeg u pravcu obližnjih stambenih zgrada i uz stepenice prema Osnovnoj školi „Meša Selimović“.

Drljevići su tada pucali iz nvatrenog oružja, iako svjesni da će pucanjem iz oružja u naseljenom mjestu izazvati opasnost po život ljudi.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...