Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa notorna je cinjenica da je HB bila prvi i jedini institucionalni okvir obrane BiH koja je bila izlozena brutalnoj velikosrpskoj agresiji. U sklopu HVO HB BiH su branili zajedno i Hrvati i Bosnjaci, pa i Srbi, a s njima je BiH branio i moj pokojni tata, a on je bio veliki humanist i necete mi pljuvati na njega dok sam ziv! U to doba se tvrdilo "ovo nije nas rat", a Ravno i sela u Hercegovini spaljena do temelja od srpsko-crnogorske armade… Ne zaje6ajite vise, tako vam dragoga Boga!
@korisnik1234 Izvrćeš povijesne činjenice. Herceg Bosna je utemeljena kao zaštita i samoorganiziranje hrvatskog naroda nakon pokolja u Ravnom i čuvene Alijine izjave -"To nije naš rat". Kasnije su manje više svi međunarodni planovi uključivali tri republike u BiH.Ne postoji nijedan dokument Herceg Bosne koji nije u zaglavlju najprije sadržavao naziv države Bosne i Hercegovine. Herceg Bosna nije negacija BiH.
@Neretva/ @1234: Postoje brojne teorije o tomu "kako je zapoceo rat na mome otoku", ali ja sam u to doba bio dijete, premda sam citao literaturu sa sve 3 strane i pronasao mnogo nelogicnosti, pa sam prestao s tim. Deplasirano je. Sto je bilo, bilo je… zali Boze nevinih zrtava i izgubljenih djecjih snova. Nase je graditi nesto smisleno danas da se gorke lekcije vise nikada ne ponove, a vrijeme jednom reci svoje jer UZP prakse su bile karakteristicne za sva 3 tora ovisno o terenu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
E Musiću, kako nerazumije. Kad su velike sile napravile Federaciju, a šta je to, ako nije Herceg Bosna. Mi se možemo samo kao što nam prijatelji iz Turske savjetuju prikloniti i priključiti Srbiji. Možda tko i bude. Ali neće svi ići sa SDA.
Ovo je sve tačno, čak se oko ovoga ne može ni sporiti, ovo su pravni fakti, ne horoskop.. Božo ljubić ne može donjeti nikakvo riješenje ničega, tako da na njegove bolesne konstrukcije možemo samo da se nasmijemo, čak ni ozbiljni hrvati ne vjeruju u stvaranje neke nove paratvorevine, to je i fizički a i pravno nemoguće. Hrvatima predlažem da etničke glasačke kutije instaliraju u Irskoj.
Hebo vise ovo svaki seljober dosao na vlast.
Hrvati su pobjednici. Oni slave pobjede. Sad su i u EU a i u NATO. Na njihovoj strani se nalaze zapadne sile. Industrijske zemlje. Dobro rješenje za nesuglasnosti za nas bi bio tražiti kompromis. Inače ćemo morati u Srbiju. Tamo nas i Turčin tjera.
@KrkyRoyalCravates Pa nespaja Komšić Republiku Srpsku sa Beogradom, autoputem iz dva pravca.
ni turska ni austrija ni jugoslavija nisu prezivile nacionalizam a bile su daleko ozbiljnije drzave od ovog protektorata. tzv bih nema ni najmanju sanasu da se sama odrzi u zivotu.
Otkud tebi zeleni pravo da komentiras herceg bosnu
vece su sanse da je u irskoj formirate. Vise vas ima procentualno tamo.
U pravu si ali tako se ostaje na vlasti. Sta njih briga za " Hrvatima "
BH Hrvati????? Zamisli Nigerijske Amerikance, e vela havle vela kuveti, u cijelom svijetu imas muslimane, katolike, pravoslavce, jevreje i sl. Samo u nas imas Muslimane, Srbe i Hrvate, koja smo mi stoka nepismena
MOZE I HB ALI NA TERITORIJI TKZ RS I NA TERITORIJI FEDERACIJE.. NISU HRVATI ZIVJELI SAMO U HERCEGOVINI
Mojne mi ovih dezertera koji pričaju o ratu ;)
Bosnjaci nisu medju svojim narodom u RS i HB
promjeni više ti kao isparana gramofonska ploča
@CibukiMujo Ni svoji medju svojima. Niko niskim danas ne moze. Samo interesne kriminalne skupine funkcionisu.Pogan vakat.