|

Muriz Memić o odluci Vrhovnog suda: Ako su to uradili, to je ponovo zločin

Muriz Memić o odluci Vrhovnog suda: Ako su to uradili, to je ponovo zločin
249
Klix.ba
10.6.2019. u 11:57
57
komentara
249

dijeljenja
Muriz Memić o odluci Vrhovnog suda: Ako su to uradili, to je ponovo zločin Muriz Memić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine odlučio je da će se Ljubi i Bekriji Seferoviću ponovo suditi za smrt Dženana Memića, a otac stradalog Dženana Muriz Memić poručio je da je to ponovo zločin nad zločinima.
U izjavi za Klix.ba Muriz Memić je kazao da nikakvu odluku nisu dobili od Vrhovnog suda FBiH koji je raspravljao i odlučio o žalbi Tužilaštva Kantona Sarajevo na presudu kojom su Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni krivice za stradanje Dženana Memića.

Radi se o prvostepenoj presudi.

"Mene još niko nije obavijestio o tome, ali ako su to uradili to je ponovo zločin nad zločinima, ako su to uradili", kazao je Memić, poručivši da će sačekati službenu odluku."Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine donio je rješenje u krivičnom predmetu protiv optuženog Ljube Seferovića i optuženog Bekrije Seferovića kojim je djelimično uvažena žalba tužilaca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, ukinuta presuda Kantonalnog suda u Sarajevu od 16. jula 2018. godine i predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje", rekli su nam iz Vrhovnog suda FBiH.
Prijavi grešku


Komentari (57)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...