|

MUPRS: Osumnjičeni da su oštetili Geodetsku upravu RS-a za oko četiri miliona KM

MUPRS: Osumnjičeni da su oštetili Geodetsku upravu RS-a za oko četiri miliona KM
6
F
FENA
22.2.2017. u 09:51
15
komentara
6

dijeljenja
MUPRS: Osumnjičeni da su oštetili Geodetsku upravu RS-a za oko četiri miliona KM Foto: Arhiv/Klix.ba
Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) podnijela je izvještaj protiv bivšeg direktora Geodetske uprave RS-a Tihomira Gligorića i još dvije osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su oštetili tu upravu za oko četiri miliona KM.
Optuženi su krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

"T.G, D.M. i K.P., kao službene osobe Republičke uprave za geodetske i imovinsko - pravne poslove Republike Srpske (RUGIPP RS) su, u periodu 2009. - 2012. godina, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi ugovornoj grupaciji, s kojom je RUGIPP RS-a imala zaključen ugovor za izvođenje određenih geodetskih radova, u postupku realizacije navedenog ugovora iskoristili svoje položaje tako što svjesno nisu preduzeli službene radnje koje su bili dužni da preduzmu", saopćeno je danas iz MUPRS-a.

Na taj način prijavljeni su predmetnoj ugovornoj grupaciji pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 3.990.977,60 KM, za koliko su oštetili RUGIPP RS.

Izvještaj je podnesen Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog tužilaštva.

Osim Tihomira Gligorića prijavljeni su Dragan Macanović i Koviljka Petrović.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...