{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MUPKS: Uhapšene dvije osobe za kojima je policija dugo tragala

F
25.12.2006. u 15:17
0
0
MUPKS: Uhapšene dvije osobe za kojima je policija dugo tragala
0
MUPKS: Uhapšene dvije osobe za kojima je policija dugo tragala
Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela službenici policije I PU uhapsili su dvije osobe za kojima je policija dugo tragala.
Službenici policije I PU su 24.decembra u 13.30 sati, u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, pronašli i lišili slobode P.E., rođen 1987., u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Na osnovu prethodno pribavljene sudske naredbe izvršen je pretres stana i drugih prostorija u navedenoj ulici koje koristi H.E., rođen 1988. u Goraždu, nastanjen u Sarajevu. Pronađen je i oduzet pištolj marke CZ, cal. 7,65 mm s okvirom i šest komada metaka istog kalibra, mobilni telefon ''nokia'', jedan metak cal. 10 mm s oznakom “Makarov”, jedan paketić s marihuanom i odjevni predmeti.

U obavljenom razgovoru H.E. je izjavio da su navedeni predmeti vlasništvo P.E. Daljom kriminalističkom obradom službenici policije su došli do saznanja da je P.E. izvršio sljedeća krivična djela:

- 4. maja oko 19.45 sati, krivično djelo oštećenja tuđih stvari na štetu M.N. iz Sarajeva,
- 24. septembra oko 17.50 sati u ulici Sutjeska, općina Centar Sarajevo, iz vatrenog oružja nanio teške povrede P.S. iz Sarajeva,
- 16. oktobra oko 18.05 sati na raskrsnici ulica Šejh Mehmedova-Gornja Mandžina, općina Centar Sarajevo, iz vatrenog oružje ispalio dva hica u pravcu J.S. iz Sarajeva, kojom prilikom mu nije nanio tjelesne povrede,
- 23. oktobra oko 21.00 sati, na platou ispred stadiona “Asim Ferhatović”, u ulici Patriotske lige, općina Centar Sarajevo, nanio teške povrede Š.N. iz Sarajeva,
- 27. novembra oko 18.20 sati u ulici Kaptol, općina Centar Sarajevo, krivično djelo razbojništva na štetu P.T. iz Sarajeva i
- 13. decembra u ulici Bolnička, općina Centar Sarajevo, učestvovao u izvršenju krivičnog djela razbojništva u pokušaju u prodavnicu “Klas” d.o.o, nad radnicom P.R. iz Sarajeva.

On je 25. decembra P.E. je uz službeni izvještaj predat tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela teških krađa u stanove i poslovne prostorije, službenici policije I PU su 23. decembra u 20.25 sati, na raskrsnici ulica Čekaluša-Džidžikovac, općina Centar Sarajevo, pronašli i lišili slobode A.A., rođen 1986. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji se nalazio u bjekstvu s izdržavanja zatvorske kazne, a za kojim je raspisana potraga na osnovu naredbe KPZ Sarajevo.

Daljom kriminalističkom obradom, službenici policije su dokumentirali da je on dok se nalazio u bjekstvu, počinio više krivičnih djela i to:
- 17. novembra tešku krađu u stan vlasništvo S.M. iz Sarajeva, u ulici Čekaluša,
- 26. novembra, tešku krađu u stan Š.E. iz Sarajeva, u ulici Hadži Idrizova,
- 29. novembra tešku krađu u stan S.A. iz Sarajeva, u ulici Čeklauša,
- 8. decembra tešku krađu u stan koji koristi M.C. iz Francuske, u ulici Džidžikovac,
- 7. decembra tešku krađu u stan vlasništvo K.D. iz Sarajeva, u ulici Džidžikovac,
- 10. decembra tešku krađu u stan vlasništvo B.M. iz Sarajeva, u ulici Josipa Vancaša,
-od 9. do 12. novembra tešku krađu u stan vlasništvo B.D. iz Sarajeva, u ulici Džidžikovac,
- 21. decembra tešku krađu u pokušaju u poslovne prostorije “Triglav osiguranja”, u ulici Rizaha Štetića.

Prilikom pregleda kod A.A. je pronađen i oduzet dio otuđenih predmeta koji će biti vraćeni vlasnicima.

A.A. je 24. decembra predat na nadležnost službenicima zatvorske policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: