BiH
5

MUP USK pretresa prostorije Općine Bosanski Petrovac

Piše: M. Ć.
Prema nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, inspektori MUP-a USK vrše pretres prostorija Općine Bosanski Petrovac, potvrdio je u telefonskom razgovoru za Klix.ba načelnik ove općine Zlatko Hujić.

Hujić, koji se trenutno nalazi na službenom putu u Sarajevu, rekao je da je za pretres saznao od svojih pomoćnika.

"Dok sam putovao jutros, nazvala me sekretarica i rekla mi je da su došli kantonalni inspektori i da trebaju izvršiti pretres. Nakon toga, razgovarao sam putem telefona i sa inspektorom. On mi je rekao da su dobili nalog da izvrše pretres prostorija općine. Ja se večeras vraćam u Petrovac i moram potpisati izjavu o izuzimanju službene dokumentacije, a izvršit će i pretres mog automobila, jer se radi o službenom vozilu. Tako su mi kazali. Ništa ostalo ne znam", istakao je načelnik.

Na naše pitanje zbog čega se vrši pretres prostorija u kojima on boravi, Hujić je kazao da ne zna odgovor na takvo pitanje, "ali da je lako moguće da postoji nekoliko razloga za to". Ipak, nije htio otkriti više detalja.

Zlatko Hujić
Zlatko Hujić

Iz Tužilaštva i MUP-a USK još se nisu oglasili tako da je nepoznanica šta je predmet istrage.

Inače, Hujić je jedan od rijetkih nestranačkih kandidata koji obnaša funkciju načelnika u našoj zemlji, a u proteklom periodu istakao se brojnim kritikama viših nivoa vlasti zbog, kako tvrdi, malog povrata novca od sječe šuma u općinu Bosanski Petrovac.