Crna hronika
5

Četvero uhapšenih u USK zbog nezakonitih radnji pri polaganju vozačkih ispita

Piše: M. Ć.
Pripadnici Specijalne policije MUP-a USK uhapsili su jutros četiri osobe na području Unsko-sanskog kantona.

Trojica uhapšenih članovi su ispitnih komisija za polaganje vozačkih ispita, dok je jedan uposlenik Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u USK.

U Bihaću je izvršen pretres objekta Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, a trenutno se vrše pretresi na još četiri lokacije i radi se o privatnim objektima pojedinih osoba. Kako su nam kazali u MUP-u, sumnja se na počinjenje krivičnog djela zloupotreba položaja i ovlasti.

"U Bihaću je pretresena kancelarija koordinatora komisije za polaganje vozačkih ispita, a u Cazinu, Velikoj Kladuši i Bosanskoj Krupi pretresaju se stanovi i kuće u kojima borave članovi ispitnih komisija za polaganje vozačkih ispita. Sumnja se da su oni organizirano činili određene nezakonite radnje i posredovali u nezakonitom polaganju vozačkih ispita za pojedine kandidate", kazao je za naš portal Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

On je napomenuo da je istraga o ovom predmetu vođena duži vremenski period, te da će se u narednom periodu prikupljati argumentacija za dokazivanje tih krivičnih djela.